Uutiset > Yleinen > Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden aikuisten sarjoissa!

Suomalaisedustajat EM-kilpailuiden aikuisten sarjoissa!

Cheerleadingin Euroopan mestaruudet ratkotaan tulevana viikonloppuna Oslofjordin tapahtumakeskuksessa, Norjassa! Suomalaisten kisarupeama alkaa lauantaina 29.6. Jokaisen sarjan viisi parasta joukkuetta lunastavat paikan sunnuntaina kisattavaan EM-finaaliin – huomiona kuitenkin tälle kaudelle EM-finaaliin lisätty maakiintiö, jonka mukaan finaalissa saa olla enintään kaksi joukkuetta per maa. Suomi lähtee EM-kilpailuihin 14 joukkueen voimin!

EM-kilpailuiden edustusoikeudet on jaettu kesäkuussa 2023 järjestetyissä SM-kilpailuissa, minkä lisäksi joukkue on voinut lunastaa itselleen kisapassin voittamalla European Cheer Leaguen (ECL-liiga).

Naisten cheer-sarjan mestaruustaistossa pääkaupunkiseudun kova kolmikko!

Suomella on kolme kovatasoista helsinkiläistä edustajaa naisten cheer-sarjassa (Cheer Aikuiset All Girl Level 6). Sarjan Euroopan mestaruudesta taistelee hallitseva euroopanmestari HAC Elite, viime vuoden EM-pronssimitalisti Funky Team Wild Flyers ja vuoden 2022 EM-nelonen Golden Spirit Angels. Suomalaisten lisäksi finaalipaikoista kilpailee kahdeksan muuta joukkuetta, jotka tulevat Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Tanskasta ja Ruotsista. Viime vuonna suomalaisjoukkueiden väliin EM-hopealle kiilasi Wildcats-joukkue Göteborgista, ja tämä samainen joukkue voitti Suomen maajoukkueen tämän kevään MM-kilpailuissa. Suomalaisjoukkueiden keskinäinen kilpailu kahdesta finaalipaikasta sekä ennen kaikkea ruotsalaisjoukkueen tämän kauden hurmos ovat asioita, joita ehdottomasti kannattaa pitää silmällä. Unohtamatta kuitenkaan vahvoja Norjan joukkueita, jotka jäivät viime vuonna niukasti mitalien ulkopuolelle.

Elite on Suomen kautta aikojen menestynein naisten cheerjoukkue ja joukkueen saavutuksiin lukeutuu useita Suomen- ja Euroopan mestaruuksia sekä MM-mitaleja. Joukkue on onnistunut nostamaan ohjelman taitoja viime vuodesta ja matkaa EM-kilpailuihin teknisesti todella haastavalla ohjelmalla, joka sisältää level 6 maksimitaitoja lähes jokaisessa ohjelman kohdassa.

”Me ollaan tehty taitojen eteen paljon töitä kauden aikana ja ne taidot on ansaittu sinne ohjelmaan. Ei me olla lähdössä tuurilla testaamaan taitoja EM-kisoihin. Ohjelman taitoja on nostettu viime kaudesta, minkä lisäksi ollaan lisätty ohjelmaan show-elementtiä, kun vastassa on joukkueita, jotka kilpailee All Star Worlds -kisoissa. Niin se show on heillä ihan erilainen niin ollaan lähdetty lisäämään sitä meidänkin ohjelmaan”, kertoo joukkueen urheilija Joanna Remes.

HAC Elite lähtee puolustamaan euroopanmestaruuttaan. Kuva: Tero Wester

 

Toinen helsinkiläisedustaja Funky Team Wild Flyers saavutti viime vuoden EM-kisoissa EM-pronssia ja lähtee tavoittelemaan mitalin kirkastamista mestaruuteen asti. Kokenut joukkue on toiminut tällä kaudella kotimaassa suunnannäyttäjänä sille, että kilpailuihin lähdetään suorituspuhtaus edellä, vaikka se saattaisi tarkoittaa astetta helpompia taitoja. Joukkue tiedostaa, että tavoiteltu mestaruus vaatii joukkueelta täydellistä onnistumista ja fokus pidetään omassa joukkueessa kilpakumppaneiden sijaan.

”Tämän kauden fokus on ollut siinä, että pidämme keskittymisen meidän omassa joukkueessa, ja se on toiminut. Keskitymme erityisesti siihen, että saamme hit-suoritukset molempina kisapäivinä, niin siinä ei ole aikaa ajatella mitään muita. Me ollaan löydetty resepti, miten saadaan valmistautuminen onnistuneeseen kisasuoritukseen toimimaan ja luotamme tähän reseptiin. Se ei ole pelkästään sitä, että osaa tässä lajissa niitä taitoja, vaan sekin on taito, että osaa onnistua kisoissa”, kommentoi joukkueen kapteeni Emmi Reenkola.

Funky Team Wild Flyers. Kuva: Tero Wester

Naisten cheer-sarjan kolmas suomalaisedustaja, niin ikään helsinkiläinen Golden Spirit Angels saavutti EM-kisapaikan voittamalla European Cheer Leaguen ja lähtee muiden edustajien tavoin taistelemaan Euroopanmestaruudesta. Joukkue on nähty viimeksi EM-lavalla vuonna 2022, jolloin joukkue ylsi neljänneksi. Kahden vuoden aikana on tapahtunut paljon – joukkue on kirkastanut tavoitteitaan, luonut omat prosessit pitkäntähtäimen tavoitteiden saavuttamiseksi ja mennyt taidollisesti selkeästi eteenpäin. Joukkueen ohjelmasta löytyy useita kohtia, joihin katsojan on syytä kiinnittää huomiota.

”Keskittyisin katsojana katsomaan meidän stunttikohtaa. Siellä on koko joukkueen etuperinvoltit, joita ei olla Suomessa koko joukkueena aikaisemmin tehty”, joukkueen kapteeni Vilma Huhtala vinkkaa.

Golden Spirit Angels. Kuva Tero Wester.

 

Funky Team Gorillaz nälkäisenä mestaruuskamppailuun – myös GS Phoenix hamuaa mitaleille

 

Aikuisten sekacheer-sarjassa (Cheer Aikuiset Coed level 6) Suomea edustavat helsinkiläiset Funky Team Gorillaz sekä Golden Spirit Phoenix. Sekacheer-sarjaan osallistuu yhteensä kymmenen joukkuetta. Suomalaisedustajien lisäksi mitaleista taistelee joukkueita Norjasta, Saksasta, Itävallasta, Tanskasta, Ruotsista ja Italiasta.

Helsinkiläinen Funky Team Gorillaz saavutti kesäkuussa 24. peräkkäisen suomenmestaruuden maailmanluokan show’lla ja lähtee EM-kilpailuihin taistelemaan mestaruusvaltikan palauttamista Suomelle. Viime vuonna joukkue jäi mitaleiden ulkopuolelle, mutta joukkueella on euroopanmestaruus vuodelta 2022. Kilpailu mitaleista kovenee vuosi vuodelta ja suurimmat vastustajat tulevat Saksasta ja Norjasta. Joukkue on keskittynyt tällä kaudella yhteyden luomiseen ja matolla nähdään äärimmäisen yhteisöllinen ja taitava, voittoon sitoutunut joukkue.  Mestaruuden uusiminen vaatii joukkueelta todellisen onnistumisen.

”Ollaan SM-kisojen jälkeen viilattu pieniä yksityiskohtia, jotta saamme varmasti hit-suoritukset molempina kisapäivinä”, kertoo joukkueen valmentaja Lotta Karvanen.

Funky Team Gorillaz. Kuva Tero Wester

 

Suomen toinen edustaja sekacheer-sarjassa on helsinkiläinen Golden Spirit Phoenix, joka lähtee EM-kilpailuihin tavoittelemaan EM-mitalia. Viime vuonna joukkue oli viides, mutta semifinaalipäivän jälkeen joukkue oli kolmas, mikä on lisännyt joukkueen itseluottamusta mitaliunelmaa kohtaan. Tiukassa sekacheer-sarjassa finaalipaikka ei ole itsestäänselvyys, vaan onnistumiseen on yllettävä jo lauantaina. Jos joukkue onnistuu ohjelmastaan molempina päivinä, voi joukkue hyvinkin saapua kotiin mitalit kaulassa.

”Viime vuodesta opittiin. Nyt osataan valmistautua siihen, että ihan sama mitä semifinaaleista tulee, niin me silti osataan tehdä hyvä suoritus finaalissa. Ollaan treenattu paljon ja ohjelma on sellainen, että pystytään suorittamaan se varmasti, eikä siellä ole hirveästi mitään epävarmoja taitoja”, joukkueen kapteeni Jenna Hietikko kertoo.

Golden Spirit Phoenix. Kuva: Tero Wester

 

Aikuisten cheertanssisarjassa mukana yli 20 joukkuetta – suomalaisjoukkueet puolustavat viime vuoden kaksoisvoittoaan

Aikuisten cheertanssisarjassa (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom) Suomea edustavat tamperelainen, hallitseva euroopanmestari Dream Team Dancers sekä oululainen, hallitseva EM-hopeamitalisti Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team. Cheertanssisarjaan osallistuu EM-kilpailuissa yhteensä jopa 21 joukkuetta, joten  kilpailu viidestä finaalipaikasta ja mitaleista tulee olemaan erittäin tiukkaa.

Kokenut arvokisamenestyjä DT Dancers lähtee EM-kilpailuihin tavoitteenaan kolmas perättäinen Euroopanmestaruus. Joukkue on hallinnut cheertanssisarjaa kotimaassa jo vuosien ajan ja myös EM-tasolla hallinta on jatkunut jo muutaman vuoden ajan. Joukkue kannustaa kiinnittämään huomiota nopeisiin kuvionvaihtoihin, vahvaan energiaan ja upeisiin yksilötaitoihin.

”Me ollaan painettu tosi kovaa rallia viimeiset kuukaudet ja nyt on aika herkistellä ja lähteä tuoreella jalalla Oslofjordiin”, kommentoi joukkueen kapteeni Henrietta Taussi EM-kisaviikolla.

 

Dream Team Dancers puolustaa Euroopanmestaruutta! Kuva: Tero Wester

 

 

Oululainen NL Ladies Dance Team lähtee Norjaan puolustamaan EM-hopeaa. Joukkueen upea ja vauhdikas koreografia voi mahdollistaa jymypaukun myös tänä vuonna, kun joukkue lähtee kolmatta kertaa EM-kilpailuihin.

”Olemme super innoissamme, että pääsemme näyttämään osaamistamme EM-lavalla”, kommentoi joukkueen urheilija Aada Anttila.

Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team. Kuva: Tero Wester

Suomalaisjoukkueet pääsevät vauhtiin lauantaina! Lue lisää EM-kilpailuista täältä. 

Kuvia suomalaisedustajista