Uutiset > Yleinen > Ennätysmäärä Cheerleadereita haki urheiluoppilaitoksiin keväällä 2017

Ennätysmäärä Cheerleadereita haki urheiluoppilaitoksiin keväällä 2017

Valtakunnallisiin urheiluoppilaitoksiin haki kevään 2017 yhteyshaussa yhteensä 48 urheilijaa cheerleadingin ja cheertanssin parista. Eniten hakijoita oli Mäkelänrinteen ja Pohjois-Haagan lukioihin, joihin molempiin haki 11 cheerleaderiä. Seuraavaksi suosituimpia hakukohteita olivat Kerttulin lukio Turussa ja Kuopion Klassillinen lukio.

Urheiluoppilaitoksiin hakevien pisteytys koostuu lajiliiton ja oppilaitoksen antamista pisteistä. Lajiliitot antavat maksimissaan kuusi pistettä, urheilumenestyksen tai videopisteytyksen perusteella. Oppilaitospisteytyksen lisäksi oppilaitokset voivat pisteyttää hakijoitaan pääsy-/soveltuvuuskokeiden avulla.

Koulutuksen järjestäjät ilmoittavat opiskelijaksi ottamisen tulokset aikaisintaan 15.6.2017.