Uutiset > Yleinen > Valiokuntien blogi: Seuravaliokunta

Valiokuntien blogi: Seuravaliokunta

Blogivuorollaan seuravaliokunta avaa meille aluekilpailujen tunnelmia Idän ihme-kilpailuissa.

Aluekilpailut ovat matalan kynnyksen kilpailu niin osallistujille kuin järjestäjillekin

Liiton kilpailukalenteriin tuli vuodelle 2017 useita uusia kilpailuja, kun alueellinen toiminta saatiin käyntiin vuoden alusta. Itä-Suomen alueen ensimmäiset aluekilpailut pidettiin JSA:n isännöiminä Jyväskylässä toukokuussa.

Aluekilpailuissa kilpailun puitteet, säännöt ja tuomarointi ovat isompien kilpailuiden mukaiset, mutta tunnelma huomattavasti rennompi. Vaikka jokainen joukkue haluaa toki tehdä parhaansa, paineet ovat selvästi pienemmät. Sen huomasi erityisesti siitä, että harraste- ja alkeisjoukkueet olivat tulleet Hippos-hallille sankoin joukoin.

– On se ihme juttu, että vaikka täällä tehdään ihan samat asiat kuin harjoituksissa, tämä jännittää ihan älyttömän paljon enemmän, naurahtaa vuoroaan odottelevan Cheer Starsin aikuisten Majestic-harrastejoukkueen Hanna Savolainen.

Idän Ihme -kilpailuissa SM-tasoisia suorituksia nähtiin joissakin sarjoissa, mutta päivän pääsisältö oli selkeästi cheerleadingin perusteissa, esiintymisestä nauttimisessa ja kilpailukokemuksen hankkimisessa.

Matalan kynnyksen kilpailuksi tarkoitetut aluekilpailut toivat Jyväskylään myös ensimmäistä kertaa kilpailleen LOMA Cheerleadersin Teneriffa-juniorijoukkueen Lappeenrannasta. Vaikka matkaa Jyväskylään kertyikin taukoineen kolmisen tuntia, aluekilpailut olivat kilpailumaailmaan tutustuvalle joukkueelle mieleisempi valinta kuin suuremmat valtakunnalliset kilpailut.

Esiintymisvuoron jälkeen katsomossa istui joukko tyytyväisiä urheilijoita ja valmentajia.

– Oli tosi kivaa! Me halutaan mennä vielä uudestaan, tytöt kertovat lähes yhteen ääneen.

Valmentajat olivat iloisia joukkueen suorituksesta.

– Tämä oli todella kiva ensimmäinen kilpailukokemus kaikille. Sopivan pieni ja tunnelma on rento, valmentaja Mari kommentoi

Lisäriemua Teneriffalle seurasi palkintojenjaossa, kun joukkue sijoittui junioreiden alkeissarjassa hienosti toiseksi kuuden joukkueen sarjassa.

Kilpailijoita Idän Ihmeessä oli hieman reilut 500. Se on hallittava kokonaisuus, joka mahdollistaa kilpailujen järjestämisen myös pienemmillä paikkakunnilla ja pienenkin seuran resursseilla.

 

Vuonna 2018 aluekilpailuja järjestetään huhti-toukokuussa seuraavilla paikkakunnilla:

Alue                                                 Järjestävä seura                          Paikkakunta

Itäinen                                            Cheer Stars ry                              Leppävirta

Lounainen                                     TCS Smash                                    Turku

Eteläinen                                       Spirit Shakin´                                Tuusula

Pohjoinen                                     Northern Lights                             Oulu

Pirkanmaa- Kanta-Häme          Dream Team Cheerleaders         Tampere