Uutiset > Uutiset > Cheerleadingin Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänään Helsingissä

Cheerleadingin Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänään Helsingissä

Cheerleadingin Suomen mestaruuksista on kilpailtu tänään lauantaina 16.12.2017 Helsingin jäähallissa. Kilpailuihin osallistui yhteensä 53 joukkuetta kuudessa eri sarjassa.

Aikuisten cheer-sarjoissa mestaruudet tuotiin Helsinkiin, kun naisten sarjassa HAC Elite voitti kultaa ja sekasarjassa Funky Team Gorillaz voitti 18. perättäisen mestaruuden. Naisten sarjassa hopeiset mitalit jaettiin niin ikään helsinkiläiselle Funky Team Wild Flyersille ja pronssin saavutti helsinkiläinen Golden Spirit Angels. Sekasarjassa turkulainen TCS Smash Raptors sijoittui toiseksi ja helsinkiläinen HAC Xray pronssille. Naisten tanssisarjan voitti tamperelainen Dream Team Dancers, hopealle sijoittui Golden Spirit Cyrenes Helsingistä ja pronssia saavutti Northern Lights Dance Oulusta.

Nyt tuntuu todella hyvältä. Joukkueen pitkä kokemus, kova työ ja yhteiset tavoitteet siivittivät meidät jo neljättä kertaa peräkkäin SM-kultaan. Fiilis jäähallissa tänään oli mieletön”, tuore Suomen mestari HAC Elite joukkueen kapteeni Rosanna Toivonen iloitsee.

Junioreiden sarjassa tyttöjen Suomen mestaruuden vei Spirit Shakin’ Blizzard Tuusulasta, helsinkiläisen HAC jr. Eliten ollessa toinen ja niin ikään helsinkiläisen Golden Spirit Whitelightersin sijoittuen kolmanneksi. Sekajunioreissa voiton ansaitsi helsinkiläinen Funky Team Blackbackz, hopeaa voitti Spirit Shakin’ Dust Devil Tuusulasta ja pronssia Golden Spirit Devils Helsingistä. Junioreiden tanssisarjan voittajaksi kruunattiin helsinkiläinen HAC Emotion, Northern Lights junior Dance 1 Oulusta nappasi sarjassa hopeaa ja turkulainen TCS Smash Falcons sijoittui pronssille.

Suomen kova taso näkyy erityisesti SM-finaalissa, johon joukkueet ansaitsivat paikkansa marraskuisista karsintakilpailuista. Suomen mestaruus -kilpailuissa menestyminen tarkoittaa kärkijoukkueille mahdollisuutta edustaa Suomea myös kansainvälisissä arvokilpailuissa, joista vuoden 2018 EM-kilpailut järjestetään kotikisoina Helsingissä 30.6.-1.7.2018.

Cheerleading lajina on hurjassa kasvussa ja on hienoa, että saamme lajin kansainvälisen arvokilpailun vuosien tauon jälkeen Suomeen. SM-kilpailuiden tason perusteella voimme odottaa kesän kotikisoista suomalaista mitalijuhlaa”, tunnelmoi Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

TULOKSET:

Cheer, naiset

 1. HAC Elite, p. 599,0
 2.  Funky Team Wild Flyers, p. 578,0
 3. Golden Spirit Angels, p. 572,5

Cheer, seka

 1. Funky Team Gorillaz, p. 591,5
 2. TCS Smash Raptors, p. 524,0
 3. HAC Xray, p. 513,5

Tanssi

 1. Dream Team Dancers, p. 588,5
 2. Golden Spirit Cyrenes, p. 572,0
 3. Northern Lights Dance, p. 566,5

Cheer, tytöt

 1. Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard, p. 610,0
 2. HAC jr. Elite, p. 590,5
 3. Golden Spirit Whitelighters, p. 578,5

Cheer, junioriseka

 1. Funky Team Blackbackz, p. 538,5
 2. Spirit Shakin’ Cheerleaders Dust Devil, p. 525,5
 3. Golden Spirit Devils, p. 491,0

Tanssi, juniorit

 1. HAC Emotion, p. 568,0
 2. Northern Lights junior Dance 1, p. 567,0
 3. TCS Smash Falcons, p. 547,5