Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin MM-kilpailut alkavat tänään – Suomi mitalijahtiin kuudella joukkueella

Cheerleadingin MM-kilpailut alkavat tänään – Suomi mitalijahtiin kuudella joukkueella

Cheerleadingin päätapahtuma, MM-kilpailut alkavat tänään Yhdysvaltojen Orlandossa. Suomi osallistuu kilpailuihin kuudella kovatasoisella joukkueella, jotka puolustavat viime vuoden viittä mitalia.

Nuorten sarjat avaavat kilpailut tänään

Kolmen päivän kilpailutapahtuman avaavat nuorten joukkueet. Ensimmäisenä lavalle pääse Helsinki Athletics Cheerleadersin joukkue Emotion. Emotion sijoittui viime vuonna sarjassaan, Jr. Team Freestyle Pomissa hopealle. HAC:n kisasuoritus on aikataulun mukaan kello 11.16 eli Suomen aikaan kello 18.16.

Ensimmäisen kilpailupäivän toinen suomalaisjoukkue on Funky Team, Blackbackz, joka puolustaa nuorten sekasarjassa (Jr. Coed Elite) viime vuoden hopeasijaa. Blackbackzit astelevat lavalle kello 14.30 paikallista aikaa eli kello 21.30 kotimaan aikaan.

Päivän viimeinen kotimainen suoritus on kello 15.39 (22.39), jolloin Jr. All Girl Elite -sarjassa kilpaileva Spirit Shakin’ Cheerleaders -seuran Blizzard-joukkue asettuu matolle. Blackbackzien tapaan heilläkin on viime vuoden kisoista MM-hopeaa.  Viime viikon näytösten perusteella joukkueet ovat taas huippuiskussa. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa.

 

Aikuisten sarjat torstaina ja perjantaina

Aikuisten sarjoissa kilpaillaan kahtena päivänä. Torstaina on semifinaalit, joiden perusteella lähdetään perjantaisiin finaaleihin.

Torstain kisapäivän avaa Funky Teamin Gorillaz-joukkue, joka kilpailee aikuisten sekasarjassa (Coed Premier). ”Gorilloilla” on puolustettavanaan peräti kolme MM-pronssimitalia. Gorillojen suoritus alkaa kello 15.36 (22.36) paikallista aikaa.

Reilu tunti Gorillojen jälkeen kello 16.48 (klo 23.48) maton valtaavat naisten cheermaajoukkueen urheilijat. Heillä on puolustettavanaan viime vuoden hopeamitali, joka haaleni kullasta viime vuoden kisoissa todella täpärällä piste-erolla. Ensimmäisen päivän jälkeen CMJ johti sarjaa. Tänä vuonna näyttämisen halu on siis ymmärrettävästi todella korkealla.

Ensimmäisen kilpailupäivän päättävät tanssimaajoukkueen naiset. Kahdeksantoista urheilijaa valtaa tanssimaton aikataulun mukaan paikallista aikaa kello 17.48 ja Suomen aikaa klo 00.48. Talven aikana valtavasti kehittynyt joukkue puolustaa viime vuoden viidettä sijaa.

Kisoja voi seurata osoitteessa: http://cheerunion.org/2018splash/ ja sosiaalisessa mediassa hakusanalla #icuworlds2018.