Uutiset > Yleinen > Naisten maajoukkueelle MM-kultaa

Naisten maajoukkueelle MM-kultaa

Suomalaisjoukkueet ovat jälleen pärjänneet loistavasti cheerleadingin MM-kilpailuissa. Naisten maajoukkue voitti kultamitalin, jota voisi kutsua historialliseksi: ensimmäistä kertaa naisten sarjan voitti joku muu kuin USA.

”Tätä on tavoiteltu monta vuotta. Viime vuonna näytettiin, että kyllä meistä olisi tähän ja tänä vuonna toistettiin taas. Kaksi hyvää ohjelmaa riitti tänä vuonna” iloitsee naisten maajoukkueen valmentaja Maria Wahlroos.

Naisten maajoukkue suoriutui loistavasti myös semifinaalissa: lähtö finaaliin tapahtui ensimmäiseltä sijalta. Viime vuonna joukkue saavutti hopeaa. Mitalin kirkastamisella on suuri merkitys suomalaiselle sekä eurooppalaiselle cheerleadingille.

”Suomalaiselle cheerleadingille tämä merkitsee sitä, että nyt on kaikkien helppo uskoa, että se maailmanmestaruus on saavutettavissa ja toivottavasti muutkin sitä lähtee tavoittelemaan. Saadaan lisää innokkaita maajoukkueurheilijoita ja nuorille unelmia”, arvelee Wahlroos.

Tanssimaajoukkue jäi tällä kertaa sarjassaan neljänneksi. Suoritus on äärimmäisen hyvä sillä joukkueita oli semifinaalissa toistakymmentä. Sekamaajoukkue sijoittui kovatasoisessa sarjassaan kuudenneksi. Sekä tanssi, että sekajoukkuesarjojen voiton vei USA.