Uutiset > Uutiset > Jaguars Spirit Ahtletes ry on vuoden 2018 Tähtiseura

Jaguars Spirit Ahtletes ry on vuoden 2018 Tähtiseura

Olympiakomitean Vuoden Tähtiseura -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna Tähtiseura-päivillä Helsingissä. Palkinnon voitti jyväskyläläinen cheerleadingseura Jaguars Spirit Ahtletes ry. Upean tunnustuksen lisäksi seura vastaanotti 5 000 euroa palkintorahaa.

Valitsijoiden mukaan seura täyttää erinomaisesti lasten ja nuorten Tähtiseurojen laatutekijät. Olympiakomitean perusteluissa mainitaan muun muassa, että ”seura rakentaa esimerkillisellä tavalla iloa ja innostavaa ilmapiiriä sekä yhteisöllisyyttä jäsenilleen. Tätä kehittämistyötä seura tekee mm. tyytyväisyyskyselyjen, ryhmien omien pelisääntöjen, valmentajien ja toimihenkilöiden osaamis- ja vuorovaikutuskoulutusten sekä positiivisuuskuukausien avulla.”

”Palkinto on iso tunnustus paitsi seurallamme myös lajillemme. On hienoa, että pienen lajin seura arvioitiin parhaaksi”, JSA:n puheenjohtaja Maiju Hautamäki riemuitsee.

Jaguars Spirit Athletes on varmistanut monipuolisen harrastamisen mahdollisuuden tarjoamalla toimintaa kaikille ikäluokille – mikroista aikuisiin – niin harraste- kuin kilpaurheilussakin. Seurassa toimii myös erityisliikunnan ryhmä Galaxi.

”Palkinnolla on todella suuri merkitys seurallemme. Seuraväkemme tekee vapaaehtoistyötä ja tämä kannustus tuntuu aivan mahtavalta. Rahakin tulee tarpeeseen, sillä rakennamme parhaillaan seuralle omaa treenihallia”, jatkaa puheenjohtaja Hautamäki tyytyväisenä.

Suomen cheerleadingliitto onnittelee lämpimästi pääpalkinnon pokanneita jyväskyläläisiä sekä oululaista Northern Lightsia, joka myös saavutti paikan tähtiseuraehdokaslistalla.

”Lajissamme seurat ovat pääsääntöisesti erittäin hyvin johdettuja ja hoidettuja. Siitä varmasti kertoo jo se, että Vuoden tähtiseuraehdokaslistalla oli kaksi lajimme seuraa. Laadukas seuratoiminta on yksi lajin kasvun ja kansainvälisen menestyksen tärkeimpiä mahdollistajia”, Suomen Cheerleadingliiton toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen toteaa tyytyväisenä.

Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa. Ohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtiseuroja on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan 511 ja ne edustavat 41 lajia. Suomen cheerleadingliiton jäsenseuroista tähtiseuramerkin ovat saavuttaneet JSA:n ja oululaisen Northern Lightsin lisäksi 6 muuta seuraa.

 

Olympiakomitea ja Gasum kannustavat lasten ja nuorten Tähtiseuroja tänä vuonna yhteensä 19  000 euron palkinnoin. Jyväskyläläinen cheerleading seura, Jaguars Spirit Ahtletes ry, vastaanotti 5 000 euron vuoden Tähtiseura -palkinnon Helsingissä Tähtiseura-päivillä. Lisäksi 14 muuta Tähtiseuraa palkitaan 1  000 euron kannustuspalkinnoilla myöhemmin alueellisissa tilaisuuksissa.