Uutiset > Uutiset > Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku aukeaa 12.11.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku aukeaa 12.11.2018

Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) on tarkoitettu seuran toiminnan kehittämiseen. Avustuksen tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten liikunnan harrastamista sekä monipuolistaa organisoidun liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Lisäksi tuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa. Tuen avulla voidaan mm.

  • kokeilla innovatiivisia toimintamalleja
  • lisätä toimintaan monipuolisuutta
  • vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä
  • tukea vapaaehtoistyötä
  • ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina, seuratoimijoina.

Hakevien seurojen on hyvä huomioida, että seuratuen piirissä olevan harrastuksen perustoiminnan hinta ei saa ylittää 50 euroa kuukaudessa. Perustoimintaa on lapsen tai nuoren viikottainen liikunnan harrastaminen seuran ohjatussa toiminnassa. Kilpailuja, kilpailumatkoja ja leirejä ei katsota perustoiminnan hintaan kuuluvaksi.

Seuratuki haku aukeaa 12.11.2018 ja päättyy 14.12.2018 klo 16.15. Seuratuen hakuohjeet löytyy Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilta täältä. Haku tapahtuu sähköisesti Suomisport -palvelun kautta. Hakulinkki avataan 12.11. ministeriön verkkosivuilla. Sähköinen haku ohjeistetaan erikseen hakuympäristössä. Kirjautuminen Suomisportiin on mahdollista 1.11.2018 alkaen.

Liitto sparraa halukkaiden seurojen seuratukihakemuksia. Sparrausta tekevät liiton toiminnanjohtaja Heidi Heiskanen ja liiton lajikoordinaattori Jani Järvelin. Heiskasen tavoittaa puhelimitse numerosta 045-2095 499 ja Järvelinin numerosta 050-5017 159. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(a)scl.fi.

Seuratukihakemuksen sparrausta tulee hakea hyvissä ajoin, jotta sparraajilla on asiamukainen aika käydä hakemus läpi ja antaa tarvittava ohjeistus seuralle. Sparrausta ja koulutusta seuratuen hakuun tarjoavat myös liikunnan aluejärjestöt. Liikunnan aluejärjestöjen yhteisen sivun löydät täältä.