Uutiset > Uutiset > Naisten cheermaajoukkue Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi

Naisten cheermaajoukkue Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi

Naisten cheermaajoukkue Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi

Opetushallitus kutsui cheerleadingin naisten maajoukkueen Euroopan liikuntaviikon lähettilääksi. Lähettilään tehtävänä on tuoda sekä liikuntaa että liikuntaviikkoa esiin muun muassa sosiaalisessa mediassa. Eurooppalaisen urheiluviikon tunnuksena sosiaalisessa mediassa toimii #beactive.

Tämä on opetushallitukselta hieno tunnustus lajille, liitolle ja meidän naisten maajoukkueelle. Cheerleading liikuttaa kasvamassa määrin koko ajan lapsia, nuoria ja aikuisia ja haluamme olla omalta osaltamme edistämässä kaiken liikunnallisuuden lisäämistä yhteiskunnassa”, Suomen cheerleadinliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo toteaa.

Tämän vuoden Euroopan liikuntaviikon päätapahtuma oli Helsingissä järjestetty School Action Day -tapahtuma, joka kokosi noin 8000 pääkaupunkiseudun peruskoululaista liikkumaan koulupäivän aikana. Naisten cheermaajoukkueen urheilijat yhdessä nuorten sekajoukkueen urheilijoiden kanssa esiintyivät tapahtuman yhteisohjelmassa näyttävällä ohjelmalla sekä opettivat yleisölle yhteisen kannustushuudon koreografioineen. Suomen cheerleadingliitto on aikaisempinakin vuosina toiminut yhteistyökumppanina School Action dayn kansallisissa toteutuksissa

Euroopan urheiluviikon tarkoituksena on kannustaa liikunnan lisäämiseen ja korostaa urheilun merkitystä Euroopan yhteiskuntaa nykyisin koettelevien haasteiden ratkaisussa. Urheiluviikon tavoitteena on kehittää uutta toimintaa ja hyödyntää myös aikaisempia menestyksekkäitä aloitteita aina paikallistasosta eurooppalaiselle tasolle asti.

Viime vuosina Euroopan liikuntaviikon lähettiläiksi on nimitetty mm. keihäänheiton olympiavoittaja, valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus sekä ”Susijengin” eli miesten koripallomaajoukkueen kapteeni Shawn Huff.

cof