Uutiset > Yleinen > Tanssimaajoukkuerinkileirin haku on avattu

Tanssimaajoukkuerinkileirin haku on avattu

Vuoden 2019 tanssimaajoukkuerinkileiritystä muutetaan osana SCL:n huippu-urheilustrategiatyötä. Suurin muutos on leirityksen muuttaminen joukkueleirityksestä yksilöleiritykseen. Leireillä valmennus painottuu yksilötaitojen kehittämiseen ja tähtää vahvasti siihen, että leireille osallistuvat urheilijat voivat ja haluavat nousta tulevaisuudessa maajoukkueeseen. Paikat kaikkiin leiritysryhmiin jaetaan avoimen haun kautta. Valinnat tekee liiton lajikoordinaattori yhdessä maajoukkue- ja leirivalmentajien kanssa. Leiripaikkoja ei ole sidottu joukkueisiin tai kilpailutuloksiin.

Tanssimaajoukkuerinkileirin painopisteenä ja teemoina ovat erityisesti tanssijan eri ominaisuuksien kehittäminen kokonaisvaltaisesti, kuten aksentit ja kehon käyttö, pom-tekniikka, tasapaino ja vaivattomampi piruettitekniikan harjoittelu ja uudenlaisen lattiakontaktin löytäminen.

 

Tanssimaajoukkuerinkileirit 2019:

Leiriajankohdat:

  • 2.-3.3.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)
  • 31.8.-1.9.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)

 Leirille valitaan urheilijoita seuraavissa kategorioissa (oikeudet muutoksiin pidetään):

  • Naiset 36 hlöä                              Ikäluokat: 04 syntyneet ja vanhemmat
  • Tytöt 36 hlöä                                Ikäluokat: 06-04 syntyneet

Leirivalmentajat

Leirityksen valmennuksesta vastaavat Saara Salonen (DTC, ex-maajoukkueurheilija ja valmentaja) ja Viivi Kettula (DTC, Viivi on ollut tanssimassa viimeiset puoli vuotta USA:ssa Rutgers University Dance Teamissä). Valmennustiimiin kuuluvat myös tanssimaajoukkueurheilijat Oona Roponen ja Anniina Kullberg.

Leiritykseen hakeminen

Haku tanssimaajoukkuerinkileirille tapahtuu tämän hakulomakkeen  kautta su 27.1. mennessä. Liitto voi pyytää seuroilta suositusta heidän leirille hakevista urheilijoista sekä videoita urheilijan suorituksista. Leiritykseen valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään maanantaina 11.2.2019.  HUOM! Leiripaikkaan sitoudutaan hakuvaiheessa ja sitoutuminen koskee molempia leirejä.

Seuravalmentajille

HUOM! Seuravalmentajat voivat hakea leirille apuvalmentajaksi. Ensimmäisellä leirillä on tarkoitus kehittää lajiin fyysisiä testejä, joiden kehittämiseen toivotaan myös laji-ihmisten osallistumista.

Seuratoimijoiden osallistuminen lajin fyysisten testien kehittämiseen I rinkileirillä

Ensimmäisellä rinkileirillä kehitetään lajiimme fysiikkatestejä yhteistyössä Suomen urheiluopiston kanssa. Jotta saamme kehittämiseen mukaan myös lajiosaamista, kutsumme Vierumäelle 10-15 henkilö sekä kehittämään testistöä että oppimaan fysiologiasta, fysiikkatesteistä ja testitulosten vaikutuksesta harjoittelun suunnitteluun. Kehittäminen tehdään leirin ensimmäisenä päivänä (la 2.3.2019 klo 10.00 – 17.00). Ohjelmassa on asiantuntijaluentoja, testien testaamista käytännössä sekä yhteenveto päivästä. Seurat voivat itse valita henkilön/henkilöt, jotka haluaa lähettää mukaan, mutta toiveena on, että osallistujat vastaisivat koko seuran valmennuksen koordinoinnista ja kehittämisestä. Toiveen on myös, että etusijalla olisivat henkilöt, joilla on VAT ja VEAT-koulutus. Kehittämiseen voidaan ottaa mukaan maksimissaan 15  henkilöä, joilta laskutetaan 25 € omavastuuosuus (sisältää alkukahvit, koulutuksen ja lounaan). Ilmoittautumiset apuvalmentajaksi viimeistään pe 8.2. tämän linkin kautta  HUOM! Liitto pidättää oikeuden valita osallistujat, jos hakijoita on yli 15! Mahdollisessa valintatilanteessa voidaan painottaa osaamisen ja kokemuksen lisäksi myös mm. maantieteellisiä perusteita, ilmoittautumisen ajankohta jne.

 

Seura/joukkuevalmentajien kouluttautuminen rinkileirillä  

Rinkileirin tarkoituksena on parantaa sekä urheilijoiden että valmentajien osaamista ja näin mahdollistaa heidän toimimisensa jatkossa vaikkapa tulevaisuuden maajoukkueissa. Valmentajien osaamisen lisäämiseksi tarjoamme kuudelle (6) seuravalmentajalle paikkaa mahdollisuutta osallistua rinkileiritykseen. Koulutettavat pääsevät seuramaan leirivalmentajien toimintaa sekä osallistumaan leirivalmennukseen leirivalmentajien apuna. Apuvalmentajaksi voi ilmoittautua tähän pe 8.2. mennessä tämän linkin kautta. Apuvalmentajilla on 40 € omavastuuosuus (sis. koulutuksen ja täysihoidon).  Mahdollisessa valintatilanteessa voidaan painottaa osaamisen ja kokemuksen lisäksi myös mm. maantieteellisiä perusteita, ilmoittautumisen ajankohta jne.

HUOM! Koulutuksella on mahdollisuus suorittaa SCL:n koulutustarjonnan tason II Valmennuksen seuranta -modulin.

SCL tukee taloudellisesti maajoukkuerinkileirejä.

 

Tiedustelut

Jani Järvelin

puh. +358 (0)50 501 7159

email: jani.jarvelin@scl.fi