Uutiset > Yleinen > Kysely urheiluvammoista 16-vuotta täyttäneille

Kysely urheiluvammoista 16-vuotta täyttäneille

Suomen Cheerleadingliitto toimii yhteistyötahona opinnäytetyössä, joka kartoittaa minkälaisia urheiluvammoja suomalaisessa kilpacheerleadingissa esiintyy, miten ne syntyvät ja miten ne jakautuvat joukkueen eri rooleille.

Kysely (lähetetty jäsenseuroihin 6.2.2019) on tarkoitettu vähintään 16-vuotiaille cheerleadereille, jotka ovat harjoittaneet kilpacheerleadingia Suomessa viimeisen 12 kuukauden aikana. Saatekirjeessä lisää tietoa kyselystä ja tietojen käsittelystä.

Suomen Cheerleadingliitto työstää vuoden 2019 aikana huippu-urheilun strategiaa ja urheilijan polkua. Tärkeä osa tätä työtä ovat terveet urheilijat. Lajin harrastajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina voimakkaasti ja luonnollisesti myös urheiluvammat ovat määrällisesti kasvaneet. Urheiluvammojen vähentäminen ja estäminen ovat äärimmäisen tärkeää terveiden urheilijoiden ja lajikulttuurin kannalta, mutta sillä on myös taloudellisia vaikutuksia vakuutusmaksujen suhteen.

 

Toivomme, että kyselyn linkki ja saatekirje välitetään kohderyhmän joukkueille tai suoraan urheilijoille. Kysely on auki 24.2. asti.

 

Nyt teillä on hyvä mahdollisuus vaikuttaa vammatilastojen keräämiseen ja sitä kautta lajin turvallisuuden edistämiseen ja terveiden urheilijoiden varmistamiseen!

 

Saatekirje