Uutiset > Yleinen > Suomi teki sen taas – cheerleadingin MM-kulta Suomeen

Suomi teki sen taas – cheerleadingin MM-kulta Suomeen

Suomi on uusinut viime vuonna saavutetun historiallisen cheerleadingin maailmanmestaruuden viime yönä Suomen aikaa Orlandossa, Floridassa järjestetyissä MM-kilpailuissa.

Suomi lähti finaaliin sijalta 1 ja suoriutui vaativasta ohjelmastaan lähes virheettömästi.

”Sekä Suomella että USA:lla oli tänään ohjelmassa pieniä virheitä ja mestaruus ratkaistiin pienellä erolla. Meillä oli kuitenkin parempi yleiskuva ja vaikeampi ohjelma”, naisten maajoukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos toteaa.

Naisten sarjassa hopealle sijoittui viime vuotiseen tapaan USA ja pronssia saavutti Norja.

Naisten cheermaajoukkue toistamiseen 1. sijalla

”Suomen toinen perättäinen MM-kulta on ehdottomasti osoitus siitä, että cheerleading Suomessa on tällä hetkellä kovemmalla tasolla kuin koskaan. Nämä urheilijat ovat paitsi maailman parhaita, myös erittäin kunnianhimoisia ja omaavat loistavan paineensietokyvyn”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo kiittelee.

Tanssisarjassa Suomi oli vielä semifinaalin jälkeen niin ikään mitalissa kiinni, mutta jäi erittäin kovatasoisen finaalin jälkeen viidenneksi. Sarjan voiton vei Japani, hopealle sijoittui USA ja pronssille Mexico.

Naisten tanssimaajoukkue

Sekajoukkueiden sarjassa Suomi paransi sekä suoritustaan että sijoitustaan semifinaaleista ja sijoittui finaalissa kuudenneksi.

Sekamaajoukkue – Funky Team Gorillaz

Junioreiden MM-kilpailuista Suomi saavutti yhden MM-pronssin.

”Vaikka kokonaisuudessaan Suomen mitalisaalis jäi tänä vuonna aiempia vuosia pienemmäksi, olen erittäin ylpeä siitä suunnasta johon suomalainen huippucheerleading on menossa. Taistelemme mitaleista joka vuosi sarjoissa, joiden osallistujamäärät ja taso nousee jatkuvasti. MM-mitali vaatii joka vuosi enemmän. Kokonaisuudessaan Suomi ja muut pohjoismaat osoittivat näissä MM-kisoissa jälleen, että pohjolasta tuulee”, Taivassalo kokoaa suomalaisten kokonaismenestystä.

Tulokset: 

Cheer, naiset

 1. Suomi 85.94 p.
  2. USA 85.63 p.
  3. Norja 80.75 p.

Tanssi

 1. Japani 88.57 p.
  2. USA 87.07 p.
  3. Meksiko 84.21 p.
  5. Suomi 82.86 p.

Cheer, sekajoukkueet

 1. USA 90.13 p.
  2. Kanada 87.38 p.
  3. Taiwan 85.75 p.
  6. Suomi 77.25