Uutiset > Yleinen > Cheerleadingliitto uusi maajoukkuevalmentajien sopimukset!

Cheerleadingliitto uusi maajoukkuevalmentajien sopimukset!

Suomen Cheerleadingliitto jatkoi maajoukkueet loistavaan menestykseen luotsanneiden valmentajien sopimuksia vuoden 2020 MM-kilpailuihin.

Valmentajavalintojen taustalla historiallisen hyvät tulokset

Suomen Kaksi kertaa maailman mestaruuden voittanut naisten cheermaajoukkueen valmennuksesta vastaavat  edelleen Maria Wahlroos, Hanna Salo ja Krista Allinen. Kausi on Wahlroosille viides, Salolle kolmas ja Alliselle toinen. Päävalmentaja Wahlroosin komennossa naisten joukkue on voittanut MM-kultaa kaksi kertaa peräkkäin.

– Uskon, että samalla valmentajakokoonpanolla jatkaminen, on tulevana vuonna ehdoton Suomen vahvuus. Tunnemme toisemme hyvin jo ennestään ja pystymme jatkamaan saumatonta yhteistyötämme heti projektin alusta alkaen, Wahlroos iloitsee.

Naisten cheertanssimaajoukkueen valmennuksesta vastaavat Maria Mäki ja Mila Tanttu. Maajoukkue sijoittui heidän komennossaan historiansa parhaaseen sijoitukseen MM-kilpailujen semifinaalipäivänä. Semifinaalien toinen sija osoitti, että suomalaisten cheertanssijoiden näkeminen MM-kilpailujen palkintosijoilla on tulevaisuudessa mahdollista.

– Lähdemme toiseen MM-kisakauteemme innostuneina. Ensimmäinen kausi oli kuitenkin opettelua, josta opimme paljon. Nyt voimme panostaa entistä täysipainoisemmin valmentamiseen, kertoo Mila Tanttu.

– Haimme edellisen kauden valmentajien nimeämisellä jatkuvuutta ja lajin kokonaisvaltaista kehittämistä ja kehittymistä, kertoo lajikoordinaattori Jani Järvelin. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme koko viisikon jatkamaan työtään. Tämän vuoden MM-kilpailujen jälkeen odotukset ovat todella korkealla ensi vuoden MM-kisojen osalta, Järvelin jatkaa.

Maajoukkuevalmentajat valittiin aiemmista vuosista poiketen ilman avointa hakua

– Osalla valmentajista oli sopimus katkolla, mutta päädyimme jatkamaan kaikkien viiden kanssa, koska joukkueiden tulokset olivat MM-kilpailuissa rohkaisevia. Lisäksi kaikki valmentajat olivat innokkaita ja halukkaita jatkamaan maajoukkueiden kanssa, kertoo lajikoordinaattori.

– Koimme, että samojen valmentajien kanssa jatkaminen tuo toivottua jatkuvuutta maajoukkuetoimintaan. Kokeneiden valmentajien osaamisen hyödyntäminen on varmasti kaikkien etu. Koimme myös, että kaikille tekijöille on nyt parempi työrauhan, koska aikaa ei tarvitse enää käyttää uusien asioiden ja ihmisten opetteluun ja opettamiseen, perustelee Järvelin.

  Maajoukkuerinkileirityksistä vauhtia myös valmentajien uraan.

Yksi syy maajoukkuevalmentajien suoraan nimeämiseen on liiton maajoukkuerinkileirityksen muutokset. Leirityksen alkuperäistä toteutustapaa muutettiin siten, että tänä vuonna ne kohdistettiin joukkueiden sijaan yksilöille. Uudistuksen myötä leirityksen tavoitteeksi otettiin myös valmentajien kouluttaminen ja valmistaminen tuleviksi maajoukkuevalmentajiksi. Tavoitteena on, että valmentajat saavat näkemystä ja arvokasta kokemusta maajoukkuetoiminnasta ennen varsinaista maajoukkueuraa. Tarkoituksena on myös, että maajoukkue- ja rinkileirivalmentajat tekevät tiivistä yhteistyötä sekä urheilijoiden että omien valmiuksien ja osaamisen lisäämiseksi.

SCL:n tulee avaamaan maajoukkuerinkivalmentajien haun ensimmäistä kertaa tämän kevään aikana. Tarkoituksena on löytää valmentajat aikuisten cheerin, tanssin ja sekajoukkueiden leiritykseen.