Uutiset > Yleinen > Naisten cheermaajoukkueen 2020 karsinnat 31.8. Vierumäellä!

Naisten cheermaajoukkueen 2020 karsinnat 31.8. Vierumäellä!

Haluatko edustaa Suomea naisten cheermaajoukkueessa vuoden 2020 MMkilpailuissa? Naisten cheermaajoukkue lähtee kilpailuihin toistamiseen hallitsevana maailmanmestarina! Tulevan kauden maajoukkue valitaan la 31.8. Vierumäellä, ilmoittaudu mukaan!

Vuoden 2020 maajoukkueen valmennustiimiin kuuluvat päävalmentaja Maria Wahlroos sekä valmentajat Hanna Salo ja Krista Allinen. Lisäksi tiimissä on mukana neljänä edellisenä kautena maajoukkueen kanssa toiminut ja USA:ssa menestystä niittäneen Morehead yliopiston päävalmentaja Mark Coleman.

Urheilijahaku

Hakukriteerit ja ilmoittautuminen

Karsintoihin ilmoittaudutaan ennakkoon täyttämällä ilmoittautumislomake verkossa lauantaihin 10.8.2019 klo 14.00 mennessä.

Tästä linkistä pääset ilmoittautumislomakkeeseen

Karsintoihin osallistutaan stunttiryhmällä, jossa on 4 urheilijaa, osittaisella ryhmällä tai yksilönä. Joukkueeseen pääsemisen kannalta ei ole merkitystä, karsitko ryhmässä vai yksilönä. Pääsyvaatimuksena karsintoihin on, että urheilija täyttää ikärajavaatimukset eli täyttää 17 vuotta viimeistään kilpailuvuonna (s. 2003 tai aikaisemmin) ja pystyy sitoutumaan koko projektiin (harjoittelu omalla ajalla, leiritykset, esiintymiset, kilpailumatka yms.). Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoitus lomakkeeseen, joka toimitetaan karsintoihin. Jotta voi hakea joukkueeseen on osattava vähintään paikaltavoltti ja arabiflikkivoltti cheermatolla ilman avustajaa.

Jokainen hakija täyttää henkilökohtaisen ilmoittautumislomakkeen. Hakija tulee täyttää lomakkeeseen omat henkilökohtaiset tiedot ja taidot sekä ryhmän yhteiset tiedot.

HUOM! Hakijat, jotka eivät ole aikaisemmin urheilleet liittojohtoisessa naisten cheermaajoukkueessa, palauttavat vapaamuotoisen motivaatiokirjeen valmentajille viimeistään karsintoihin mennessä. Enintään yhden A4:n pituinen kirje lähetetään osoitteeseen: maria.s.wahlroos@gmail.com.

Karsintoihin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse lisätietoja ja alle 18-vuotiaille lupalappu.

Karsinnat

Naisten cheermaajoukkueen karsinnat järjestetään la 31.8.2019 Vierumäellä, Suomen urheiluopiston Vierumäki Areenalla, jossa maajoukkue myös leireilee. Karsintojen tarkempi aikataulu lähetetään ilmoittautuneille lähempänä sähköpostitse.

Karsintapäivä koostuu kahdesta eri harjoituksesta. Päivän ensimmäiseen harjoitukseen osallistuvat urheilijat, jotka eivät ole aikaisemmin urheilleet naisten maajoukkueessa. Päivän toiseen harjoitukseen osallistuu osa ensimmäisen harjoitukseen osallistuneista sekä  ne, jotka ovat aiemmin urheilleet naisten maajoukkueessa. Ensimmäisten treenien aikana suoritetaan siis jo osa karsintaa.  Lopullinen joukkue valitaan lauantain toisten treenien jälkeen.

Mukana karsinnoissa on maajoukkuevalmentajat Maria, Hanna ja Krista. Lisäksi seurajoukkueiden valmentajat kutsutaan karsintoihin avustamaan. Maajoukkuekarsinnat tarjoavatkin ainutlaatuisen mahdollisuuden saada vinkkejä maailmanluokan huippuvalmentajilta, vaikka karsinnoista ei tulisikaan valituksi joukkueeseen.

 

Maajoukkue valitaan lauantaina ja joukkueen ensimmäiset harjoitukset pidetään sunnuntaina sekä aloitetaan muu oheisharjoittelu. HUOM! Pääsy maajoukkueeseen edellyttää molempiin päiviin osallistumista.

 

Karsintoihin osallistuminen on maksutonta, mutta jokainen hakija vastaa itse omista matka- ja majoituskuluista.

Stunttiryhmältä toivotaan yhtenäistä pukeutumista karsinnoissa.

Alla lisätietoja karsinnoissa esitettävistä taidoista.

Pitäisikö minun karsia?

Karsintoihin osallistumista suositellaan, mikäli olet kiinnostunut MM-kilpailuissa kilpailemisesta ja pysty sitoutumaan maajoukkueurheiluun lähes vuodeksi.

Karsintoihin osallistumisen taitovaatimuksena ovat arabiflikkivoltti sekä paikaltavoltti.

Maajoukkueeseen toivotaan urheilijoita, jotka pystyvät kilpailuohjelmassa suorittamaan puhtaasti volttiakrobatiaa sekä premier-tason (level 6) stuntteja ja pyramideja. Aiempi kilpailukokemus aikuisten SM- / premier-tasolla on suotavaa. Aktiivinen urheilu seurajoukkueessa naisten SM-tasolla katsotaan hakijan eduksi.

Maajoukkueen harjoittelu, alustava leiriaikataulu, esiintymiset ja pyrtsitreenit

Maajoukkueelle järjestetään 7 leiriä, joista kuusi järjestetään opistoleireinä ja yksi kaupunkileirinä. Opistoleireillä yövytään kaksi yötä urheiluopistolla ja niihin kuuluu täysihoito. Urheilija tai alaikäisen urheilijan vanhempi on itse vastuussa kuljetuksesta opistolle ja takaisin kotiin. Kaupunkileireillä urheilijat vastaavat itse majoituksestaan ja ruokailuistaan. Tavoitteena on, että paikalliset joukkueen jäsenet majoittavat muualta tulevia.

Kauden 2019 – 2020 leirikalenteri

1.)    20.-22.9.2019, kaupunkileiri, Helsinki

2.)    3.-5.1.2020, Vierumäki

3.)    24.-26.1.2020, Vierumäki

4.)    7.-9.2.2020, Vierumäki

5.)    28.2.-1.3.2020, Vierumäki

6.)    20.-22.3.2020, Vierumäki

7.)    10.-12.4.2020 Vierumäki

Keväällä 2020 maajoukkue esiintyy Helsingissä liiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa ennen MM-matkaa. Tämän lisäksi maajoukkue pyrkii järjestämään 9 esiintymistä kevään 2020 aikana.

Maajoukkue järjestää leirien lisäksi omat pyrtsitreenit Helsingissä lauantaina 5.10.2019 ja lauantaina 22.2.2020. Maajoukkueessa mukana oleminen edellyttää osallistumista näihin harjoituksiin.

Leirien päivämäärät sekä kustannukset urheilijalle vahvistetaan urheilijasopimusten yhteydessä. Esiintymiset ilmoitetaan viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen ko. tapahtumaa. Suomen Cheerleadingliitto tukee maajoukkueen leiriharjoittelua sekä kilpailumatkaa ja tarjoaa myöhemmin ilmoitettavan edustusvaatesetin. Lisäksi liitto lainaa edustajille edustusvaatteet, huiskat ja muut kilpailuohjelmassa tarvittavat rekvisiitat sekä kilpailuasut.

Matkakuluja leiripaikkakunnille ei korvata. Maajoukkueprojektin arvioitu kokonaiskustannus urheilijalle on noin 2000 € ja se laskutetaan erissä. (maksuerät ilmoitetaan urheilijasopimuksessa).

Muuta

Jokainen maajoukkueeseen valittu urheilija allekirjoittaa urheilijasopimuksen, jossa määritellään tarkemmin urheilijan oikeudet ja velvollisuudet. Alle 18-vuotiaiden sopimuksen allekirjoittaa myös huoltaja. Maajoukkueessa urheileminen edellyttää osallistumista kaikille leireille, lehdistötilaisuuteen ja erikseen määriteltäviin tapahtumiin sekä kilpailumatkalle. Maajoukkueurheilijoilta edellytetään sitoutumista projektiin ja omatoimiseen harjoitteluun myös leirien ulkopuolella ja sen raportointiin valmentajien ohjeistamalla tavalla.

HUOM! Maajoukkueen talvi on niin tiivis, että urheilija ei voi suunnitella esim. lomamatkoja keväälle 2020.

Maajoukkueeseen kuuluminen vaatii 100 % fyysistä ja henkistä sitoutumista joukkueeseen koko kilpailumatkan ajan. Maajoukkueeseen valittu urheilija ei voi kilpailla tai toimia valmentajana seurajoukkueessa, joka osallistuu vuoden 2020 MM-kilpailuihin tai muihin maajoukkueen MM-matkan aikana järjestettäviin kilpailuihin. Täysipainoisen harjoittelun ja palautumisen turvaamiseksi suosittelemme, ettei urheilija toimi vastuu/päävalmentajana seurajoukkueessa tammi-huhtikuussa.

Vuoden 2020 MM-kilpailujen päivämääriä ei ole vielä julkaistu. Niistä tiedotetaan heti, kun ne päätetään. MM-kilpailumatkan  pituus tulee olemaan noin 10 vuorokautta. Joukkueen lähtö- ja paluupäivä ilmoitetaan kilpailupäivien varmistumisen ja matkavarausten tekemisen jälkeen.

Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa sähköpostitse SCL lajikoordinaattori Jani Järvelin 050 501 7159 tai jani.jarvelin@scl.fi tai joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos maria.s.wahlroos@gmail.com.

Karsinnoissa lauantaina näytettävät taidot:

Lauantain aikana harjoitellaan yhdessä akrobatiaa, stuntteja ja heittoja. Lauantain aikana urheilija huolehtii itse siitä, että hän näyttää osaamansa level 6 -tason stuntit ja heitot sekä vaaditut akrobatiat. Varsinaista näyttötilaisuutta ei tänä vuonna järjestetä, vaan karsinta on treenityyppinen. Maajoukkuevalmentajat  voivat erikseen pyytää näyttämään tiettyjä taitoja. Vaikka haet ryhmässä, treenataan lauantaina myös sekoitetuissa ryhmissä. On myös mahdollista, että vain osa ryhmästä valitaan joukkueeseen.

Stunttien tukijalka on oikea, tupla-alastulos pyöritään vasemmalle, full upit ja full aroundit oikealle. Inversioylösmenoissa, joissa on kierre (esim flikkikierre ja puolivoltti), kierteet pyöritään vasemmalle.