Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin EM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Pietarissa

Cheerleadingin EM-mitaleista kilpaillaan viikonloppuna Pietarissa

Cheerleadingin EM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 28. kesäkuuta Pietarissa. Suomea kilpailuissa edustaa yhteensä 12 joukkuetta, kuudessa eri sarjassa.Viime vuonna EM-kilpailut järjestettiin Helsingissä ja Suomi saavutti yhteensä 7 mitalia.

Kilpailut alkavat perjantaina pienryhmien ja alempien tasojen sarjoilla. Ensimmäiset suomalaissuoritukset nähdään lauantaina, kun vuorossa on junioreiden ja aikuisten tanssi- sekä cheersarjojen semifinaalit. Sunnuntaina kilpailtavaan finaaliin pääsee jokaisesta sarjasta viisi parasta joukkuetta.

”On täysin realistista odottaa, että kaikki Suomen joukkueet nähdään sunnuntaina finaalissa. Se olisi toki jo itsessään todella kova suoritus, sillä eurooppalaisten joukkueiden taso kasvaa kaikissa sarjoissa vuosi vuodelta”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo summaa suomalaisodotuksia.

Naisten cheersarjassa Suomea edustaa viime vuonna EM-pronssia saavuttanut helsinkiläinen HAC Elite sekä EM-kisojen ensikertalainen JSA Venus Jyväskylästä.

”Joukkueellamme on hyvä yhteishenki ja meillä on taitavia ja motivoituneita urheilijoita, jotka kaikki haluavat tehdä kovasti töitä tavoitteidensa eteen. Haluamme tänä vuonna näyttää, että myös Keski-Suomesta löytyy EM-tason huippujoukkue. Tavoitteenamme on päästä finaaliin ja tehdä hyvät suoritukset sekä nauttia tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta saada kilpailla EM-lavalla”, JSA Venus joukkueen Nelli Immonen toteaa.

Aikuisten tanssisarjassa Suomea edustaa Dream Team Dancers Tampereelta sekä Golden Spirit Cyrenes Helsingistä.

”Joukkueestamme löytyy tahdonvoimaa, tiukkuutta ja taitoa. Tämä paketti on valmis EM-lavalle”, keväällä Suomen cheertanssimaajoukkueessakin urheillut GS Cyrenes joukkueen Laura Hieperi toteaa joukkueensa tunnelmista viimeisen Suomessa järjestetyn esiintymisen jälkeen.

Aikuisten sekajoukkueiden sarjassa Suomea edustaa helsinkiläisjoukkueet HAC Xray sekä Golden Spirit Phoenix. HAC Xray joukkueen valmennuskokoonpanossa nähdään myös keväällä MM-kultaa voittanut naisten cheermaajoukkueen kapteeni Rosanna Toivonen.

”Oma kokemus maajoukkueurheilijana antaa valmentamiseen paljon hyviä eväitä. Valmennan urheilijalähtöisesti, pystyn samaistumaan urheilijoihin ja tiedän, mitä heidän päässään liikkuu”, Rosanna kertoo vahvuuksistaan valmentajana.

Aikuisten sarjojen lisäksi viikonlopun aikana kilpaillaan junioreiden sarjoissa. Tämän vuoden EM-edustuspaikat jaettiin joulukuussa järjestettyjen SM-kilpailuiden perusteella ja joukkueita tulee useista eri kaupungeista ympäri Suomen.

 

Suomen kaikki EM-edustusjoukkueet sarjoittain:

Cheer naiset (All-girl level 6):

Helsinki Athletics Cheerleaders Elite, Helsinki

Jaguars Spirit Athletes Venus, Jyväskylä

 

Cheer aikuiset sekajoukkueet (Coed level 6):

Helsinki Athletics Cheerleaders Xray, Helsinki

Golden Spirit Phoenix, Helsinki

 

Cheertanssi aikuiset (Performance cheer freestyle Pom):

Dream Team Cheerleaders DTC Dancers , Tampere

Golden Spirit Cyrenes, Helsinki

 

Cheer jr. tytöt (All-girl level 5):

Golden Spirit Whitelighthers, Helsinki

West Coast Viking Cheerleaders Iron, Vaasa

 

Cheer jr. sekajoukkueet (Junior coed level 5):

Spirit Shakin’ Dust Devil, Tuusula

Funky Team Blackbackz, Helsinki

 

Cheertanssi jr. (Performance cheer freestyle Pom junior):

Northern Lights Cheerleading Junior Dance, Oulu

Turun Cheerleadingseura Smash Falcons, Tutku

 

Kilpailun aikataulu sekä lisätietoja täältä.

Lisätietoja:

SCL puheenjohtaja Riikka Taivassalo, p. +358409646127

 

Artikkelikuvan kuvaaja: Ville Vairinen