Uutiset > Yleinen > Suomelle seitsemän mitalia cheerleadingin EM-kilpailuista

Suomelle seitsemän mitalia cheerleadingin EM-kilpailuista

Suomi voitti seitsemän mitalia tänään päättyneissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Pietarissa. Aikuisten sarjoista Suomi nappasi kaksi hopeaa ja yhden pronssin ja junioreiden sarjoista kaksi hopeaa ja kaksi pronssia.

”Lähes kaikki suomalaisjoukkueet onnistuivat finaalissa loistavasti ja monet paransivat sijoitustaan ja ylsivät mitalisijoille. Kokonaisuudessaan  suomalaismenestykseen voi olla todella tyytyväinen”, Suomen cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo iloitsee.

Naisten cheersarjassa Suomen HAC Elite jäi vain puolen pisteen päähän EM-kullasta, jonka nappasi tällä kertaa Norja. Suomen toinen joukkue, JSA Venus kilpaili myös finaalissa ja nosti sijoitustaan neljänneksi.

”Tänään oli aika paljon huonoa tuuria mukana. Harmittaa, mutta kakkossija on ihan perusteltu. Ohjelmassa oli paljon hyviä kohta, mutta on selvää, että kun epäonnistuu pahasti jossain kohdassa, niin voitto ei silloin kuulu meille”, HAC Eliten ja Suomen maajoukkueen maailmanmestaruuteen tänä keväänä luotsannut Maria Wahlroos tiivistää tunnelmia.

Myös aikuisten tanssisarjassa Suomen DT Dancers nosti sijoitustaan semifinaalista ja voitti EM-hopeaa. Suomen toinen joukkue, GS Cyrenes sijoittui kuudenneksi.

Aikuisten sekajoukkueiden cheersarjassa Suomen HAC Xray nappasi EM-pronssia. Suomen toinen joukkue jäi viidenneksi. Kulta meni Norjaan ja hopea Venäjälle.

Junioreiden sekajoukkueiden cheersarjassa Suomi nappasi kaksi mitalia kun Spirit Shakin Dust Devil sijoittui hopealle ja Fynky Team Blackbackz pronssille.

Tyttöjen cheersarjassa Suomen Golden Spirit Whitelighters voitti niin ikään EM-hopeaa. Suomen toinen joukkue, WCV Iron sijoittui viidenneksi.

Junioreiden tanssisarjassa Suomi ylsi EM-pronssille kun Northern Lights junior Dance paransi sijoitustaan semifinaalista. Suomen toinen joukkue TCS Smash Falcons sijoittui viidenneksi.

Tulokset:

Suomelle yhteensä seitsemän EM-mitalia! Paljon onnea!!

Cheer jr. tytöt (all-girl level 5):

1. Norja, 423,5
2. SUOMI, GS Whitelighters, 411
3. Venäjä, 389,5

5. SUOMI, West Coast Vikings Iron, 357,5

Cheer jr. sekajoukkueet (coed level 5):

1. Norja, 422
2. SUOMI, Spirit Shakin’ Dust Devil, 401
3. SUOMI, Funky Team Blackbackz, 390

Cheertanssi jr. (Performance cheer freestyle Pom juniors):

1. Venäjä, 418
2. Venäjä, 400,5
3. SUOMI, Northern Lights junior dance, 374,5

5. SUOMI, TCS Smash Falcons, 356,5

Cheer sekajoukkueet aikuiset (coed level 6):

1. Norja, 414
2. Venäjä, 396
3. SUOMI, HAC Xray, 389

5. SUOMI, Golden Spirit Phoenix, 348

Cheer naiset (all-girl level 6):

1. Norja, 433
2. SUOMI, HAC Elite, 432,5
3. Norja, 409

4. SUOMI, JSA Venus, 358,5

Cheertanssi aikuiset (Performance cheer freestyle Pom):

1. Slovenia, 429
2. SUOMI, Dream Team Dancers, 424
3. Venäjä, 422

6. SUOMI, Golden Spirit Cyrenes, 400,5