Uutiset > Yleinen > Naisten tanssimaajoukkueen 2020 karsinnat 8.9.2019 Helsingissä!

Naisten tanssimaajoukkueen 2020 karsinnat 8.9.2019 Helsingissä!

Tanssimaajoukkue kootaan nyt jo 8. kertaa!

Haluatko edustaa Suomea tanssimaajoukkueessa vuoden 2020 MM-kilpailuissa? Tanssimaajoukkue valitaan Helsingissä syyskuussa, ilmoittaudu mukaan!

ICU:n MM-kilpailut käydään vuonna 2020 Orlandossa, Floridassa, ja Suomen tanssimaajoukkue lähtee jälleen tavoittelemaan huippusuorituksia ja kärkisijoja viime vuoden semifinaalien historiallisen kakkossijan siivittämänä, haluatko sinä olla mukana?

Vuoden 2020 maajoukkueen valmennustiimissä jatkavat edelliskauden valmentajakaksikko Maria Mäki ja Mila Tanttu.

Tästä linkistä pääset ilmoittautumislomakkeeseen. Haku on auki to 29.8. saakka.

Maajoukkuekarsintaan ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot karsintatilaisuudesta sekä linkki karsintaan opeteltavaan pomipätkään sähköpostitse pe 30.8.

Toivomme mahdollisimman suurta hakijajoukkoa tanssimaajoukkueeseen kaudelle 2020 ja toivomme kaikkien maajoukkueessa tanssimisesta haaveilevien hakevan rohkeasti joukkueeseen!

 

Tanssimaajoukkueen 2020 karsintatilaisuus

Karsintatilaisuus vuoden 2020 tanssimaajoukkueeseen järjestetään sunnuntaina 8.9.2019 Helsingissä, HAC:n hallilla klo 14-18.30.

Karsintapäivä jakautuu kahteen treeniosioon: yhteiseen lämmittelyyn ja perustreeniosioon sekä varsinaisiin tanssiteknillisiin pienryhmänäyttöihin ja etukäteen opetellun pomipätkän esittämiseen. Karsintatilaisuuden ovat suunnitelleet ja toteuttavat tanssimaajoukkuevalmentajat. Joukkueeseen valitaan näiden näyttöjen perusteella.

Aiemmista vuosista poiketen erillisiä haastatteluja ei karsintatilaisuudessa järjestetä vaan karsintailmoittautumisen yhteydessä hakijat vastaavat maajoukkuevalmentajien kysymyksiin ja liittävät mukaan lyhyen motivaatiokirjeen. Tämä korvaa aiemmin maajoukkuekarsinnan yhteydessä pidetyt pienryhmähaastattelut.

Kannustamme kaikkia maajoukkueessa tanssimisesta haaveilevia osallistumaan karsintoihin ja hakemaan joukkueeseen! Maajoukkueeseen hakevan ei tarvitse olla kaikilla osa-alueella täydellisen valmis tanssija, vaan maajoukkuekauden aikana on tarkoitus oppia uutta ja kehittyä. Haluamme koota kasaan motivoituneen ja kehittyvän huipputiimin, joka lähtee ennakkoluulottomasti treenaamaan yhdessä kohti huippusuorituksia ja kärkisijoja!

HUOM! Jokainen karsintapäivään osallistuva vastaa itse omista mahdollisista matka-, majoitus- ja ruokakuluista.

 

Yleistä infoa maajoukkueprojektista

Maajoukkueeseen voi hakea kuka vaan cheertanssitaustan omaava maajoukkueessa tanssimisesta kiinnostunut ikärajavaatimukset täyttävä urheilija (syntynyt vuonna 2004 tai aiemmin). Joukkueeseen voi tulla valituksi urheilija, joka täyttää em. ikärajavaatimukset ja pystyy sitoutumaan koko projektiin (viikoittainen harjoittelu omalla ajalla, leiritykset, esiintymiset, kilpailumatka, sitoutuminen projektin pelisääntöihin yms.). Alle 18-vuotiailta vaaditaan huoltajan allekirjoitus lomakkeeseen, joka toimitetaan karsintoihin. Karsintoihin ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse lisätietoja noin viikkoa ennen karsintapäivää

Maajoukkueelle järjestetään 7 leiriä:

1.) 20.-22.9.2019, Tampere

2. ) 3.-5.1.2020, Vierumäki

3. ) 24.-26.1.2020, Vierumäki

4. ) 7.-9.2.2020, Vierumäki

5. ) 6.-8.3.2020, Vierumäki

6. ) 20.-22.3.2020, Vierumäki

7. ) 10.-12.4.2020 , Vierumäki

Opistoleireillä yövytään kaksi yötä urheiluopistolla ja niihin kuuluu täysihoito. Urheilija tai alaikäisen urheilijan vanhempi on itse vastuussa kuljetuksesta/ kyydin järjestämisestä opistolle ja takaisin kotiin. Leirien päivämäärät sekä kustannukset urheilijalle vahvistetaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään urheilijasopimusten yhteydessä. Syksyllä 2019 järjestetään ensimmäinen leiri, ja loput 6 leiriä sijoittuvat tammi-huhtikuulle 2019.

Leirien lisäksi maajoukkueprojektiin kuuluu yleisöesiintymisiä. Mahdolliset leirien ulkopuoliset esiintymiset ilmoitetaan viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen ko. tapahtumaa. Huomaathan, että määräajassa ilmoitetut leirien ulkopuoliset esiintymiset ovat pakollista jokaiselle joukkueeseen kuuluvalle urheilijalle. Alustavia leirien ulkopuolisia esiintymisiä joukkueelle on suunniteltu kaudelle 2020 seuraavasti: MM-lehdistötilaisuus huhtikuussa Helsingissä, Send Off -tilausuus päivää ennen MM-matkalle lähtöä sekä yksi esiintymispäivä/viikonloppu maalis-huhtikuussa.

Suomen Cheerleadingliitto tukee maajoukkueen leiriharjoittelua sekä kilpailumatkaa ja tarjoaa myöhemmin ilmoitettavan edustusvaatesetin. Lisäksi liitto lainaa edustajille tuulipuvut, huiskat sekä kilpailuasut. Matkakuluja leiripaikkakunnille tai esiintymisiin ei korvata. Maajoukkueprojektin arvioitu kokonaiskustannus urheilijalle on noin 2000 € ja se laskutetaan erissä (maksuerät ilmoitetaan urheilijasopimuksessa).

Jokainen maajoukkueeseen valittu urheilija allekirjoittaa urheilijasopimuksen, jossa tarkemmin määritellään urheilijan oikeudet ja velvollisuudet. Alle 18-vuotiaiden sopimuksen allekirjoittaa myös huoltaja. Maajoukkueessa urheileminen edellyttää osallistumista kaikille leireille, lehdistötilaisuuteen ja erikseen määriteltäviin tapahtumiin sekä kilpailumatkalle. Maajoukkueurheilijoilta edellytetään sitoutumista projektiin ja omatoimiseen harjoitteluun myös leirien ulkopuolella ja sen raportointiin valmentajien ohjeistamalla tavalla.

Maajoukkueeseen valittu urheilija ei voi kilpailla tai toimia vastuuvalmentajana seurajoukkueessa, joka osallistuu vuoden 2020 MM-kilpailuihin tai muihin maajoukkueen MM-matkan aikana järjestettäviin kilpailuihin. Maajoukkueeseen kuuluminen vaatii 100 % fyysistä ja henkistä sitoutumista joukkueeseen koko kilpailumatkan ajan.

Mahdollisiin kysymyksiin maajoukkueprojektista (kustannukset, käytännön järjestelyt jne.) vastaa SCL lajikoordinaattori Jani Järvelin jani.jarvelin@scl.fi. Karsintatilaisuuteen ja joukkueeseen hakemiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat maajoukkueen valmentajat Maria Mäki maria.v.maki@gmail.com ja Mila Tanttu mila.tanttu@elisanet.fi.