Uutiset > Yleinen > Naisten cheerleadingmaajoukkue valitaan ensi viikonloppuna – tulossa kaikkien aikojen tasokkaimmat karsinnat

Naisten cheerleadingmaajoukkue valitaan ensi viikonloppuna – tulossa kaikkien aikojen tasokkaimmat karsinnat

Suomen naisten cheerleadingmaajoukkue kevään 2020 MM-kilpailuihin valitaan tulevana viikonloppuna Vierumäellä maajoukkuekarsinnassa, joka järjestetään maajoukkuerinkilierin yhteydessä. Joukkueeseen on ehdolla liki 50 urheilijaa. Kaksipäiväisestä karsinnasta enteillään kaikkien aikojen tasokkainta.

– Odotamme erittäin kovatasoista karsintaa. Jo pelkästään vanhoja maailmanmestareita hakee niin paljon, että kaikki eivät tule mahtumaan uuteen joukkueeseen. Sen lisäksi on uusia, taitavia hakijoita, kertoo joukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos.

Vuosi sitten nähtiin historian suurimmat maajoukkuekarsinnat, jossa liki 70 urheilijaa tavoitteli maajoukkuepaikkaa. Tänä vuonna karsivia urheilijoita on vähemmän, sillä karsintaan osallistumisen kriteereitä on nostettu ja siten karsivien urheilijoiden taso on jo lähtötilanteessa entistä tasaisempi. Tänä vuonna joukkueeseen valitaan 28 urheilijaa, joka on 4 vähemmän kuin edellisvuonna.

– Teemme vielä viimeiset strategiset päätökset ennen karsintaa, jotta selkeytyy, minkälaisen profiilin valitsemme joukkueelle, ja teemme urheilijavalinnat sitten sen perusteella. Valinnasta tulee vaikea ja se tulee herättämään paljon tunteita. Toisaalta näin valitsijan silmin tilanne on erittäin herkullinen, Wahlroos jatkaa.

Suomen cheernaiset ovat voittaneet kaksi maailmanmestaruutta putkeen vuosina 2018 ja 2019. Kolmatta maailmanmestaruuttaan joukkue tavoittelee 28.4.-29.4.2020 Yhdysvaltojen Orlandossa.

– Maailmanmestaruuden voittaminen ei ole koskaan helppoa ja se vaatii paljon fiksua työntekoa läpi vuoden. Jotain uutta ja ennennäkemätöntä on myös tarkoitus tuoda ensi vuoden kilpailuohjelmaan. Aiemmin olemme pitäneet kiinni myös siitä, että urheilijat muistavat levätä riittävästi, ja siihen olemme tänä vuonna taas tuomassa lisää työkaluja, Wahlroos kommentoi.

Maajoukkueen valmennustiimi pysyy muuttumattomana, kun maajoukkueen päävalmentajana jatkaa keväällä 2019 Maailman paras cheerleadingvalmentaja -palkinnon pokannut Maria Wahlroos yhdessä Krista Allisen ja Hannan Salon kanssa. Ulkomaalaisvahvistusta valmennustiimiin tuo Yhdysvaltalainen Mark Coleman.

– Mielestäni osaamme käyttää hyväksi kaikkien valmentajien omia vahvuuksia ja saimme viime vuonna joukkueelta palautetta siitä, miten hyvin meidän hyvä yhteishenki välittyi joukkueeseen. Me olemme kaikki aika erilaisia valmentajia ja se on meidän suuri etu! On erittäin suuri kunnia saada valmentaa niin taitavien, ahkerien ja suurella intohimolla työtä tekevien valmentajien kanssa, Wahlroos hehkuttaa.

Suomen Cheerleadingliitto ry tiedottaa maajoukkueeseen valituista urheilijoista karsintaleirin ja urheilijasopimusten allekirjoittamisen jälkeen.