Uutiset > Uutiset > 10 vuotta koulutussuunnittelua

10 vuotta koulutussuunnittelua

Vuonna 2010 liittoon palkattiin kokoaikainen valmentajakoulutusten suunnittelija. Aiemmin järjestelyjä ja suunnittelua teki hallitus yhdessä järjestösihteerin kanssa.

Valmentajakoulutuksia järjestettiin jäsenseurojen valmentajille vuodessa alle 10 tapahtuman verran ja tarjonnassa oli muutamia lajitaitokoulutuksia, ohjauksen perusteet sekä valmentajakoulutus taso 1 (VK1). Vuosien saatossa koulutustapahtumien määrä on kasvanut yli 50 tapahtumaan vuodessa ja koulutettuja valmentajia on vuosittain yli 700.

Lajitaitoleirit kuuluivat kokonaisuudessaan myös koulutussuunnittelijan työnkuvaan. Lajitaitoleirileillä käytettiin lähes ainoastaan ulkomaisia osaajia ja kaikki harjoittelivat yhtenä ryhmänä. Nyt maailmallakin tiedetään, että suomalainen lajiosaaminen on maailman huippua.

Verkostoa osaamisen kehittämiseen on kasvatettu fyysisillä sijainneilla ensin Radiokadulla Valotalolla isossa urheiluyhteisössä, sen jälkeen Hämeentiellä Uimaliiton, Voimisteluliiton ja Kaukalopallo- ja ringetteliiton kanssa. Vuonna 2019 Suomen Cheerleadingliiton muuttaessa Pitäjänmäkeen, valmentajakoulutusten kehittämiseen on saatu apua ja ideoita Sporttitalon urheiluliittoyhteisöltä. Tämän päivän valmennusosaamiseen kuuluu vahvasti ihmissuhdetaidot sekä turvallisuusnäkökulma, jotka näkyvät ajan mukaisesti koulutuksissa. Valmentajakoulutuksissa hyödynnetään tänä päivänä oppeja muista lajeista ja valmennusosaamisen kehittäminen nähdään osana seurakehittämistä ja koko cheerperheen yhteistä tavoitetta.

Koko tämän kehityskaaren on ollut näkemässä ja tekemässä liiton koulutussuunnittelija Nita Rikström.

”Nita on työntekijänä pitkäjänteinen visualisti, jolla on todella monipuolinen osaaminen lajin parissa ja valmentajakoulutusten kehittämisen saralla. Nitalla on myös merkittävä rooli työyhteisön fiiliksen luojana. On ollut todellinen ilo työskennellä hänen kanssaan vuosien ajan.”, toteaa liiton toiminnanjohtaja Heidi Borg.

”Nita on superkollega, joka pitää työyhteisön lippua korkealla tilanteessa kuin tilanteessa. Nitan vahvuus on ehdottomasti se, että hän osaa katsoa muutoksia ja pitkän tähtäimen linjoja valmentajien ja urheilijoiden näkökulmasta. Valmentajakoulutusten ja lajin huippu-urheilun kehittäminen on Nitan kanssa aina vauhdikasta ja hedelmällistä.”, kommentoi Nitan kollegat lajikoordinaattori Jani Järvelin, tapahtumakoordinaattori Josefina Palvalin sekä seurakehittäjä Niklas Hagel.

Liitto kiittää Nitaa jo 10 vuoden työpanoksesta suomalaisen cheerleadingin eteen!