Uutiset > Yleinen > Syömishäiriökeskuksen projekti urheilijoiden ja valmentajien tueksi

Syömishäiriökeskuksen projekti urheilijoiden ja valmentajien tueksi

Liian monen urheilijan syömiskäyttäytyminen häiriintyy urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. Liian moni heistä sairastuu syömishäiriöön, jolla voi olla vakavia ja kauaskantoisia vaikutuksia terveyteen. Tämä on havaittu myös Syömishäiriökeskuksessa, jonka potilaita yhdistää kasvavassa määrin sama tekijä: urheilutausta.

Syömishäiriökeskus käynnisti 2020 alussa urheilijoiden häiriintyneen syömisen ja syömishäiriöiden ennaltaehkäisemiseksi ja niiden hoitomallin kehittämiseksi Oman Elämänsä Urheilija -projektin. Projektilla halutaan myös lisätä syömishäiriötietämystä urheiluyhteisöissä ja poistaa syömishäiriöihin liittyvää stigmaa, jotta niistä voitaisiin tulevaisuudessa puhua avoimemmin ja hoitoa tarvitsevat pääsivät nopeammin hoidon piiriin.

Projekti toteutetaan laajassa yhteistyössä eri urheiluorganisaatioiden kanssa. Sen kohderyhmiä ovat urheilijat, valmentajat, vanhemmat ja terveydenhuollon asiantuntijat.

Seuratoimijat ja valmentajat, tutustukaa organisaation kattavaan materiaalipankkiin: Oman elämänsä urheilija | Syömishäiriökeskus (syomishairiokeskus.fi)

Suomen Cheerleadingliiton linkitys sivustolle terveurheilija-sivujemme kautta.

Yhteistyö Oman Elämänsä Projektin kanssa aloitettu valmentajakoulutusten osalta keväällä 2021.