Uutiset > Kilpailut > Kevään kilpailukausi toteutetaan etänä ja diginä!

Kevään kilpailukausi toteutetaan etänä ja diginä!

Kevään 2021 kilpailukautta muokataan koronavirustilanteesta johtuen. Kilpailutoiminnassa pyritään kilpailemisen mahdollistamiseen turvallisesti ja joustavasti olemassa olevat suositukset ja rajoitukset huomioon ottaen. Lisäksi pyritään mahdollistamaan myös kilpailujärjestäjäseuroille tapahtumien järjestäminen.

Uuden kilpailujärjestelmän progressio etenee keväällä seuraavasti: start – etäarvio, spirit – etädigikilpailut, super ja SM – digisatelliitti/streamattu yleisötapahtuma. Kilpailukauden aloitusta myöhästetään edelleen, ja alustavan suunnitelman mukaan start – etäarviotapahtumat käydään huhtikuussa, spirit – etädigikilpailut ja super-kilpailut toukokuussa ja SM-kilpailut omalla paikallaan 12.–13. kesäkuuta. Super- ja SM-kilpailut pyritään järjestämään joko digisatelliitteina tai streamattuina yleisötapahtumina. Tarkempi kilpailukalenteri tullaan julkaisemaan helmikuun lopussa.

Etäarvio ja etädigikilpailut eivät vaadi joukkueilta matkustamista, vaan suoritus kuvataan omassa harjoitustilassa ja -tilanteessa. Etäarviossa osallistujat kuvaavat ohjelmansa etukäteen ja lähettävät ne järjestäjälle, joka välittää ne tuomaristolle arvioitavaksi. Videot eivät ole julkisia, eli ne ovat nähtävissä vain tuomaristolle, järjestäjille ja joukkueelle itselleen. Joukkueet saavat tuomaripalautteen pisteytyksineen, mutta sijoituksia ei jaeta. Etädigissä osallistujat kuvaavat niin ikään ohjelmansa etukäteen ja lähettävät ne kilpailujärjestäjälle, joka kokoaa suoritukset yhteiseen streamiin. Tuomaristo, yleisö ja kilpailijat seuraavat kilpailua streamissä. Joukkueet saavat tuomaripalautteen pisteytyksineen, ja sijoitukset jaetaan normaalisti (streamin välityksellä). Digisatelliitti (Glory) ja streamattu yleisötapahtuma (Turun aluekilpailut) ovat tuttuja konsepteja syksyltä 2020.

Jo ennalta ilmoitettujen sarjojen lisäksi pienryhmäsarjat ja tanssituplat tullaan sallimaan mahdollisimman monella tasolla, eli etäarviossa ja etädigikilpailuissa tullaan tarjoamaan esim. ryhmästunt minit level 1 ja tanssitupla minit. Tärkeintä kilpailuosallistumisessa on edelleen turvallisuus, ja osallistujia kannustetaan osallistumaan kilpailutoimintaan niillä elementeillä ja taidoilla, joita harjoitustoiminnassa on mahdollista tehdä rajoitukset ja suositukset huomioon ottaen.

Kevään kilpailukauden yksityiskohdat tarkentuvat järjestelyjen edetessä ja niistä tiedotetaan erikseen. Koronavirustilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti, ja muutoksia tehdään tarpeen mukaan. Lisätietoa kilpailukauden toteutumisesta antaa tapahtumakoordinaattori Jose Palvalin, puh. 044 075 0017, josefina.palvalin@scl.fi.