Uutiset > Yleinen > SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 2/2021

SCL tiedottaa: Hallituksen kokoustiedote 2/2021

Hallitus kokoontui vuoden toiseen kokoukseensa maanantaina 25. tammikuuta. Kokouksessa käsiteltiin ajankohtaisia asioita, kevään kilpailukautta, organisaatiouudistusta sekä vuoden 2020 talouden toteumaa. Hallitus otti myös tiedoksi Tampereen Pyrinnön valinnan Vuoden urheiluseuraksi Urheilugaalassa. SCL onnittelee lämpimästi koko Tampereen Pyrintöä sekä sen cheerleadingjaostoa tästä upeasta tunnustuksesta. Hallitus myös toivotti tervetulleeksi uuden toiminnanjohtajan Anni Vesan. Vesa aloitti tehtävässään 18. tammikuuta.

SCL hallitus keskusteli ajankohtaisesta koronavirustilanteesta ja tarkentaa tammikuun alussa antamaansa harjoittelusuositusta siten, että seuroja kehotetaan edelleen seuraamaan tiiviisti alueellisten viranomaisten ohjeistuksia ja järjestämään harjoitustoiminta niiden sekä Olympiakomitean ohjeistuksen mukaisesti. Olympiakomitean 21.1. päivitetty ohjeistus mm. linjaa aikuisten harrastetoiminnan ja huippu-urheilun määritelmistä. SCL katsoo tässä tapauksessa lajin maajoukkuetoiminnan käsittävän aikuisten liittojohtoiset maajoukkueet.

Kokouksessa käsiteltiin lisäksi laajasti kevään kilpailutoimintaa ja erilaisia mahdollisuuksia sen toteuttamiseksi. Tavoitteena on ennen kaikkea mahdollistaa kilpaileminen siinä vaiheessa, kun myös harjoittelu isossa osassa Suomea on mahdollista sekä turvata kilpailuiden järjestämisen mahdollisuus seuroille. Koska kilpailuiden järjestäminen perinteisinä yleisötapahtumina näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, hallitus päätti, että järjestelyissä tullaan soveltamaan uusia toimintatapoja. Kilpailujärjestäjiin ollaan yhteydessä viipymättä ja muutoksista kilpailuiden toteuttamistapaan ja ajankohtiin tiedotetaan jäsenistöä mahdollisimman pian tarkemmin.

Näiden linjausten myötä näyttää niin ikään entistä selvemmältä, että edessämme on toinen hyvin poikkeuksellinen vuosi, jolla tulee olemaan negatiivisia vaikutuksia niin liiton kuin seurojenkin talouteen. Pyydämmekin jäsenistöltä kärsivällisyyttä edelleen poikkeuksellisessa tilanteessa toimimiseen ja toivotamme voimia vaikeassa tilanteessa luovimiseen. Selvitään yhdessä tämän kriisin yli!

Hallitus keskusteli myös vuoden 2021 aikana toteutettavasta organisaatiouudistuksesta, jota käsitellään myös eri SCL toimijaryhmien Kick off -tilaisuudessa lauantaina 30.1. Valmistelua jatketaan läpi kevään ja tavoitteena on esitellä muutosta jäsenistölle kevätkokouksessa.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 15. helmikuuta.