Uutiset > Kilpailut > Maajoukkueet kuvaavat MM-suorituksensa 17.-19.9. Helsingissä

Maajoukkueet kuvaavat MM-suorituksensa 17.-19.9. Helsingissä

ICU World Cheerleading Championships -kilpailut järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa virtuaalitoteutuksena. Maailmanmestaruuskisat on järjestetty edellisen kerran keväällä 2019 vuoden 2020 MM-kisojen peruuntuessa koronapandemian vuoksi. Perinteisesti lajin maailmanmestaruuksista kilpaillaan vuosittain huhtikuussa Orlandossa, Yhdysvalloissa.

Suomi lähtee kisaan ennakkosuosikkina, naisten maajoukkueen ollessa hallitseva maailmanmestari vuosien 2018 ja 2019 kultamitaleilla. Virtuaalitoteutuksessa kisaavat joukkueet ovat saaneet itse valita varsinaisen kisa-ajankohdan kisajärjestäjän määrittelemän aikaikkunan sisältä. Kaikki suomalaiset joukkueet tekevät suorituksensa lajin yhteisessä kisakuplassa 17.-19.9.2021 Helsingissä. Varsinainen MM-kisalähetys toteutetaan maailmanlaajuisesti 9.-10.10.2021.

Suomea MM-kilpailuissa edustavat seuraavat cheer- ja cheertanssijoukkueet:
Cheer naiset: Naisten cheermaajoukkue
Cheer sekajoukkueet: Sekamaajoukkue
Cheertanssi: Tanssimaajoukkue
Cheer juniorit: Whitelighters (Golden Spirit, Helsinki)
Cheer sekajuniorit: Dust Devil (Spirit Shakin’ Cheerleaders, Tuusula)
Cheertanssi juniorit: Junior Dance Team (Northern Lights Cheerleading, Oulu)

“On urheilijoiden ja lajin kannalta erittäin tärkeää, että MM-kilpailut pystytään järjestämään. Vaikka tilanne on MM-lavalla uusi, suomalaisille urheilijoille toteutustapa on tuttu kotimaisista kilpailuista, jotka toteutettiin viime keväänä täysin virtuaalisesti. Joukkueiden valmistautuminen on ollut muuttuneiden aikataulujen vuoksi haasteellisempaa kuin toivoisi, mutta uskon, että tulemme näkemään Suomen joukkueilta maailmanluokan suorituksia näissäkin MM-kilpailuissa.”, toteaa Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Tervetuloa seuraamaan kuplan tunnelmia SCL:n Instagram- ja Facebook-tileille (suomencheerleadingliitto) sekä joukkueiden omille sometileille viikonlopun aikana!