Uutiset > Yleinen > Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikuntakulttuurissa: liikuntakysely 2022

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikuntakulttuurissa: liikuntakysely 2022

Osallistu kyselyyn tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. 

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus kuuluvat liikuntakulttuuriin, kuten muuallekin yhteiskuntaan. On tärkeää, että jokainen kokee tulevansa hyväksytyksi omana itsenään on sitten kyse liikuntakasvatuksesta, harrastuksista tai kilpaurheilusta. Näiden tavoitteiden toteutumiseksi tarvitaan tietoa, tietoisuutta sekä asenteiden ja toimintakulttuurin muutosta.

Tutkija ja tietokirjailija Satu Lidman kerää nyt aiheeseen liittyvää aineistoa nimettömällä verkkokyselyllä. Vastaajiksi sopivat sukupuolesta, iästä tai liikuntataustasta riippumatta kaikki 20 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka ovat käyneet koulua Suomessa.

Vastaaja voi siis olla arkiliikkuja, aktiiviharrastaja, huippu-urheilija, tai henkilö, joka syystä tai toisesta liikkuu vähän tai ei lainkaan. Hän voi myös toimia liikunta-alalla, esimerkiksi valmentajana, liikunnanopettajana tai urheiluseuran työtekijänä.

Kysymykset liittyvät kokemuksiin liikunnasta eri elämänvaiheissa sekä sukupuolen ja kehollisuuden merkityksistä. Vastaamiseen kuluu arviolta vähintään 15 minuuttia.

Aineistoa käsitellään hyvän tieteellisen käytännön mukaisesti, luottamuksellisesti ja turvallisesti. Tutkimustuloksista raportoidaan siten, etteivät henkilöt tai heidän taustaorganisaationsa käy ilmi. Lisätietoja: https://www.lidman.fi/tietosuojailmoitus/

 

Liikuntakysely 2022 on auki 15.5.2022 asti osoitteessa: https://link.webropol.com/s/liikunta2022

Tutkimushankkeen kuulumisia voi seurata täällä: https://www.lidman.fi/blog/

 

Kiitos, että olet mukana rakentamassa ihmisoikeuksista tinkimätöntä liikuntakulttuuria. Tietoa kyselystä saa mielellään jakaa eteenpäin.

 

Mahdolliset kysymykset: satu.lidman@utu.fi