Uutiset > Yleinen > Äänestä vuoden cheertekoa!

Äänestä vuoden cheertekoa!

Nyt juuri sinulla on mahdollisuus äänestää Vuoden cheertekoa!

Äänestäminen on maksutonta ja äänestää voi toimivalla sähköpostiosoitteella. Äänten laskussa hyväksytään yksi ääni jokaista toimivaa sähköpostiosoitetta kohden.

Äänestysaika päättyy 18.6.2022 klo 20:00 ja voittaja julkistetaan SM-finaalissa 19.6.2022.

Äänestämään pääset tästä.

EHDOKKAAT VUODEN CHEERTEOKSI

1. Voimisteluseura Bouncen ensimmäisen cheerkauden huipentuminen kolmen joukkueen Stage-esiintymiseen

Espoo sai syksyllä 2021 uuden cheerleadingseuran, kun Voimisteluseura Bounce aloitti cheerleadingtoiminnan ryminällä. Keväällä 2022 peräti kolme Bouncen joukkuetta esiintyi harrasteliikuntatapahtuma Active Cheer Stagessa.

2. Cheertanssimaajoukkue ensimmäistä kertaa suomalaisella koreografialla MM-kilpailuissa

Suomen cheertanssimaajoukkue kilpaili ensimmäistä kertaa historiassa suomalaisella koreografialla MM-kilpailuissa 2022 tuoden Suomelle MM-pronssia. Koreografian olivat tehneet koreografi Saara Hynynen ja joukkueen kapteeninakin tunnettu Viivi Kettula.

3. Dream Team Cheerleadersin ensimmäisen erityisjoukkue Specialcats

Dream Team Cheerleaders aloitti erityistä tukea tarvitsevien nuorten harrastetoiminnan syksyllä 2021 Specialcats joukkueella. Keväällä 2022 joukkueesta kirjoitettiin paikallislehdessä ja joukkue kasvoi peräti 11 urheilijan joukkueeksi. Seura kaavailee jo toisen erityisryhmän perustamista.

 4. Naisten maajoukkueen neljännen maailmanmestaruuden tuoma medianäkyvyys

Naisten maajoukkue toi neljännen MM-kullan vuoden 2022 MM-kilpailuista nostaen lajin jälleen urheiluotsikoiden kärkeen. Ensimmäistä kertaa historiassa mediassa analysoitiin joukkueen upeaa suoritusta muun muassa huikean alkupyramidin vaikeuden osalta.

5. Vuoden 2021 MM-kilpailuiden kisakupla Helsingissä

Vuoden 2021 MM-kilpailut kilpailtiin syksyllä 2021 poikkeuksellisesti etäkilpailuna. Kaikki Suomen kuusi edustusjoukkuetta viettivät yhteisen viikonlopun MM-kisakuplassa Helsingissä. Kotisuomeen rakennettu kisakupla varmisti Suomelle peräti neljä mitalia, joista kaksi oli kultaa.

 6. SCL:n klassikkoleiri aikuisharrastajien liikuttajana

Syksyllä 2021 järjestettiin ensimmäinen Cheerleadingliiton järjestämä klassikkoleiri, johon kokoontui yli 60 aikuisharrastajaa ympäri Suomen. Klassikkoleiristä syntyi menestys, joka saa jatkoa uudella leirillä vuonna 2022.

7. Jerry Saarikangas ja Patrik Särkelä pohjoisen alueen edustajina sekamaajoukkueeseen

Rovaniemeläinen Jerry Saarikangas (Arctic Cheer All-Star) ja seinäjokelainen Patrik Särkelä (Seinäjoki Silver Sharks) nousivat SCL:n pohjoiselta alueelta sekamaajoukkueeseen ollen myös kotiseurojensa historian ensimmäiset maajoukkueurheilijat. Molemmat poikkeusyksilöt nousivat maailman kärkeen joukkueista, jotka kilpailevat Suomessa vasta toiseksi ylimmällä kilpailutasolla, levelillä 5.

8. Porvooseen ensimmäinen cheerhalli FunShine Cheerleadersin toimesta

Cheerleadingolosuhteet Porvoossa kokivat aimo harppauksen eteenpäin, kun FunShine Cheerleaders muutti syksyksi 2021 uusiin tiloihin, käynnistäen toiminnan Porvoon ensimmäisessä cheerhallissa.

9. Ensimmäiset cheerleadingkilpailut Kouvolassa Black Diamonds Cheerleadersin järjestämänä

Kouvolassa järjestettiin ensimmäiset cheerleadingkilpailut, kun rutkasti hyvää palautetta saaneet Spirit5-6 kilpailut kilpailtiin Black Diamonds Chreeleadersin järjestämänä Lumon Areenalla. Kilpailuihin osallistui yli 1 100 urheilijaa.

10. Junioreiden MM-yhteistyöprojektit kevään 2022 MM-kilpailuissa

Kevään 2022 MM-kilpailuissa kilpaili kaksi junioreiden seurayhteistyöjoukkuetta. Voimansa olivat yhdistäneet useammat seurat niin junioreiden all girl -sarjassa kuin junioreiden coed-sarjassa. Joukkueet osoittivat yhteistyön merkityksen suomalaisen huippucheerleadingin menestyksessä.