Uutiset > Yleinen > Suomelle neljä EM-kultaa ja yhteensä yhdeksän mitalia!

Suomelle neljä EM-kultaa ja yhteensä yhdeksän mitalia!

Suomi voitti neljää EM-kultaa ja yhteensä yhdeksän mitalia tänään päättyneissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Veronassa, Italiassa. Suomi voitti aikuisten sarjoissa kaksi mestaruutta, EM-hopean ja EM-pronssin. Juniorisarjoissa Suomi voitti kaksi EM-kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin.

HAC Elite onnistui säilyttämään valtikkansa ja joukkue kruunattiin naisten cheer-sarjassa Euroopan mestariksi! Joukkue lähti EM-finaaliin paalupaikalta ja joukkue pystyi säilyttämään sijoituksensa loistavalla suorituksellaan. Suomen toinen edustaja, Funky Team Wild Flyers saavutti EM-pronssia Ruotsin Wildcats -joukkueen kiilatessa hopealle.

”Joukkueen fiilikset ovat todella hyvät! Tosi kiitollinen tunne, että saatiin kaudelle tälläinen huipentuma. Pidettiin tosi hyvin pakka kasassa eiliseltä ja oikeasti nautittiin matolla olosta. Vaikka ohjelmaan mahtui pari pientä virhettä, niin taistelimme loppuun asti ja lopputulos oli todella hyvä. On myös mahtavaa, miten tiukka sarja meillä on – sarjan voittaminen vaatii oikeasti onnistumisen”, iloitsee Elite-joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen.

Tamperelainen Dream Team Dancers onnistui puolustamaan mestaruutta ja tanssi euroopanmestaruuteen aikuisten cheertanssisarjassa selkeällä piste-erolla. Suomen toinen edustaja, oululainen Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team varmisti Suomelle historiallisen cheertanssisarjan kaksoisvoiton kirkastaessaan viime vuoden EM-pronssin hopeaksi. Cheertanssisarjan pronssi matkasi Itävaltaan.

”Fiilis on aivan mieletön! Uusimme Euroopan mestaruuden ja nyt nautitaan siitä täysin rinnoin. Mestaruutta tultiin hakemaan ja uskottiin siihen koko pitkä kausi. Finaaliin saatiin joku isompi vaihde päälle ja parannettiin suoritusta – varmasti oli kullankiilto silmissä, mikä näkyi tuomareille asti”, kertoo Dancers -joukkueen kapteeni Henrietta Taussi iloisena.

Aikuisten sekacheer-sarjassa suomalaisjoukkueet jäivät tänä vuonna podiumin ulkopuolelle. Helsinkiläinen Funky Team Gorillaz ei onnistunut finaalisuoritukseen mahtuneiden virheiden johdosta uusimaan mestaruutta, vaan taipui neljänneksi. Sekacheer-sarjan euroopanmestaruus matkasi Saksaan ja pronssi Norjaan. Toinen suomalaisedustaja, helsinkiläinen Golden Spirit Phoenix oli lopulta viides.

Suomen junioreille kaksi Euroopan mestaruutta!

Suomi hallitsi tyttöjen cheer-sarjaa ylivoimaisesti napaten kaksoisvoiton! Euroopanmestariksi kruunattiin mestaruutta puolustanut helsinkiläinen HAC Junior Elite ja EM-hopeaa nappasi tuusulalainen Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard. Pronssi matkasi naapurimaahan Ruotsiin.

”Ihan mahtavat fiilikset! On huikean iso kunnia saada olla back-to-back Euroopan mestari. Tänään tähdet oli kohdillaan ja teimme juuri sen mitä piti ja sillä voitettiin EM-kulta!”, iloitsee Junior Elite joukkueen kapteeni Stephanie Lindqvist.

Suomi nappasi kaksoisvoiton myös junioreiden sekacheer-sarjassa! Helsinkiläinen Funky Team Blackbackz ylsi EM-finaalissa nappisuoritukseen ja saavutti Euroopan mestaruuden Suomeen! Finaaliin paalupaikalta lähtenyt helsinkiläinen Golden Spirit Dragons saavutti hienosti EM-hopeaa. Pronssi meni Norjaan.

”Olen todella ylpeä meidän joukkueesta. Tehtiin finaalissa paras mahdollinen suoritus . Vastoinkäymisistä huolimatta voitettiin kulta ja ollaan tästä todella iloisia”, kertoo Blackbackz joukkueen kapteeni Io Loikkanen.

Espoolainen Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors saavutti hienosti EM-pronssia junioreiden cheertanssi-sarjassa! EM-kulta meni Puolaan ja hopea Sloveniaan. Suomen toinen edustaja HAC Junior Dance Elite karsiutui niukasti EM-finaalista.

*Juttua päivitetään sitaateilla illan aikana

EM-finaalin 2023 tulokset:

Naisten cheer-sarja (Cheer Aikuiset All Girl Level 6)

 1. HAC Elite / Suomi – 84,5 p
 2. Wildcats / Ruotsi – 80,7 p
 3. FT Wild Flyers / Suomi – 80,1 p
 4. Viqueens Spirit / Norja – 79,6 p
 5. NRC Tigers Senior All Girl Elite / Norja – 72,6 p

Aikuisten sekacheer-sarja (Cheer Aikuiset Coed Level 6)

 1. FTG Allstars Scars / Saksa – 82,6 p
 2. Viqueens Force / Norja – 80,3 p
 3. NRC Tigers Senior Coed Elite / Norja– 78,9 p
 4. FT Gorillaz / Suomi – 77,2 p
 5. GS Phoenix / Suomi – 73,8 p

Aikuisten cheertanssisarja (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom)

 1. Dream Team Dancers / Suomi – 83,2 p
 2. NL Ladies Dance Team / Suomi – 81,8 p
 3. Milleniumdancers Seniors / Itävalta – 76,9 p
 4. KCD Ace / Norja – 75,3 p
 5. Sirens Senior Elite / Norja – 74,1 p

Tyttöjen cheer-sarja (Cheer Juniorit All Girl Level 5)

 1. HAC Junior Elite / Suomi – 84,2 p
 2. Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard / Suomi – 82,0 p
 3. Bobcats / Ruotsi – 80,0 p
 4. G5 Ladies / Itävalta – 76 p
 5. OCT Galaxy Gold / Norja – 74 p

Junioreiden sekacheer-sarja (Cheer Juniorit Coed Level 5)

 1. Funky Team Blackbackz / Suomi – 77,8 p
 2. Golden Spirit Dragons / Suomi – 76,8 p
 3. UGT Miracle Air Force / Norja – 74,2 p
 4. NRC Tigers Junior Coed Elite / Norja – 74 p
 5. SC Infinity Fierce 5 / Norja – 66,8 p

Junioreiden cheertanssisarja (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom)

 1. Flimero / Puola – 78,8 p
 2. Plesni klub Ples Plus / Slovenia – 77,9 p
 3. FDE Juniors / Suomi – 77,7 p
 4. KCD Fierce / Norja – 73,7 p
 5. Sportni klub Twist Nova Gorica / Slovenia – 73,5 p
 6. HAC Junior Dance Elite / Suomi – 72,8 p (semifinaalin pisteet)

 

EM-kilpailuihin osallistui yhteensä yli 3 000 urheilijaa 21 eri maasta.

Kuvia EM-edustajista (Kuvat SM-kilpailuista 11.6.2023. Kuvaoikeudet: Suomen Cheerleadingliitto / Tero Wester)

Kuvia EM-kilpailuista 2.7.2023 (Kuvaoikeudet: Suomen Cheerleadingliitto / Pekka Pohjakallio)

Joukkueiden finaalisuoritukset videoina