Uutiset > Yleinen > Vuosi 2024 käynnistää Cheerleadingliiton uuden strategiakauden

Vuosi 2024 käynnistää Cheerleadingliiton uuden strategiakauden

Suomesta maailman menestynein cheerleadingmaa 

Vuoden vaihtuminen käynnistää Suomen Cheerleadingliitossa uuden viisivuotisen strategiakauden, jonka suuntaviivat määriteltiin syyskokouksen hyväksymässä strategiassa. Liiton toimintaa ohjaa tammikuusta 2024 lähtien uusi strategia, jossa on määriteltynä liiton päivitetty visio, missio sekä strategiset päävalinnat tuleville vuosille. Lisäksi strategiaan on kirjattu ensimmäistä kertaa myös Cheerleadingliiton arvot, jotka löytyvät täältä.

Cheerleadingliiton visio on olla vuonna 2028 maailman menestynein cheerleadingmaa. Menestys on meille muutakin kuin mitaleja –  se on hyvinvointia, kehitystä ja rohkeaa edelläkävijyyttä. Menestystä tavoitellaan strategisten päävalintojen kautta, joita on yhteensä neljä.

Vuosien 2024-2028 strategiset päävalinnat

  • Cheerleadingissa Suomen laadukkain ja turvallisin valmennuskulttuuri
  • Hyvinvoivat ihmiset lajiyhteisössä johtavat lajin kasvua
  • Harrasteliikunta on vahva osa cheerleadingin lajikulttuuria
  • Cheerleadingin huippu-urheilun keskiössä on urheilijalähtöisyys

 

Liiton syyskokouksen 29. lokakuuta 2023 hyväksymä strategia löytyy kokonaisuudessaan täältä. 

Strategian työstäminen käynnistettiin alkuvuodesta 2022 ja prosessin aikana eri sidosryhmiä osallistettiin laajasti. Strategian alkuvaiheessa tulevaisuutta visioitiin erilaisten strategiakyselyiden ja workshoppien lisäksi kysymällä lajin tulevaisuudesta ja vetovoimatekijöistä myös itse harrastajilta. Kevään 2022 Super-kilpailuissa Vantaalla nähtiin muun muassa iso taulu, johon kilpailuihin osallistuvia nuoria pyydettiin kirjoittamaan, mikä heidän mielestään on cheerleadingissa parasta. Jokainen lajin parissa toimiva on päässyt antamaan näkemyksensä siihen, millaiselta cheerleading ja cheertanssi näyttävät Suomessa vuonna 2028.

Vuoden 2024 toimintasuunnitelma on löydettävissä täältä.