Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin arvokilpailut vuonna 2024

Cheerleadingin arvokilpailut vuonna 2024

Cheerleadingin kilpailukausi kuumenee kevättä kohti ja kotimaisten kilpailuiden lisäksi keväällä ratkotaan myös arvokisamitalit.

Nappaa talteen cheerleadingvuoden kohokohdat:

24.-26.4.2024 Cheerleadingin MM-kilpailut, Yhdysvallat

15.-16.6.2024 Cheerleadingin SM-kilpailut, Espoo

28.-30.6.2024 Cheerleadingin EM-kilpailut, Norja

Cheerleadingin MM-kilpailuissa Orlandossa, Yhdysvalloissa nähdään Suomesta yhteensä viisi maajoukkuetta. Naisten cheermaajoukkue tavoittelee paluuta maailmanmestaruuspokaalin hallitsijaksi ja myös cheertanssimaajoukkue taistelee kirkkaimmista sijoituksista kivikovassa tanssisarjassa. Junioreiden puolella Suomi on niin ikään mestaruustaistossa mukana kolmessa eri sarjassa.

Kotimaisen cheerleadingin huipentuma, cheerleadingin SM-kilpailut, järjestetään kesäkuussa Espoon Metro Areenalla. Ketkä joukkueet lunastavat paikkansa finaalipäivään ja ketkä kruunataan suomenmestareiksi? Jännitettävää riittää, kun paikalla ovat kaikki Suomen parhaat joukkueet.

Cheerleadingin kilpailukausi päättyy Norjassa järjestettäviin EM-kilpailuihin, joissa Suomea edustavat seurajoukkueet. Suomi on hallinnut EM-karkeloita viime vuosina, joten odotettavissa on jälleen mitalisadetta. Yltääkö Suomi mestaruuteen jokaisessa sarjassa?

Lisätietoa cheerleadingin arvokilpailuista antaa viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka (p 050-304 7987. wilma.sirkka@scl.fi)