Uutiset > Yleinen > Urheiluoppilaitoshaku 2024 pisteytysinfo

Urheiluoppilaitoshaku 2024 pisteytysinfo

Suomen Cheerleadingliiton pisteytysinfo urheiluoppilaitoksiin on julkaistu vuodelle 2024. 

Toisen asteen urheiluoppilaitoksiin haetaan kevään yhteishaussa videonäyttöjen ja valmentajan arvion sekä urheilijan itsearvion perusteella. Yhteishaku alkaa 20.2.2024 ja päättyy 19.3.2024. Pisteytysmateriaalin videoinnin voi aloittaa heti. 

Urheiluoppilaitokset ovat tarkoitettu motivoituneiden ja potentiaalisten kilpaurheilijoiden opiskelupaikoiksi, joissa kansainväliselle huipulle tähtäävän urheilun yhdistäminen tavoitteelliseen opiskeluun on mahdollista. Toisen asteen urheilu- ja urheilupainotteiset oppilaitokset saavat lajiliitoilta pisteytyksen hakijoiden urheilullisesta tasosta ja potentiaalista kun hakija on ensin toimittanut pisteytystiedot liittoon. Lajiliitto ohjaa urheiluoppilaitoksiin pääasiassa maajoukkueiden ja maajoukkueringin urheilijoita.

VUODEN 2024 hakuinfo on päivitetty tänne

Lajimme urheiluoppilaitoksiin hakevien urheilijoiden pisteytys tapahtuu Suomen Cheerleadingliiton kautta. Pisteytys pohjautuu Olympiakomitean asettamiin lajiliittopisteytysperiaatteisiin (0-5 pistettä). Loput pisteistä (yht. max. 15) antaa oppilaitos.

Lomakkeella tehty hakijan henkilökohtaisten valmentajien (väh. kahden valmentajan) lausunnot sekä urheilijan itsearvio ja videolinkki (jolla todennetaan taidot) tulee lähettää 4.4.2024  mennessä. Mikäli Suomen Cheerleadingliitto saa urheiluoppilaitokselta pisteytyspyynnön urheilijasta, joka ei ole toimittanut lausuntoja tai videolinkkejä aikataulussa, saa urheilija lajiliitolta 0-1 pistettä.

KEVÄÄN 2024 HAKUUN LIITTYVÄT AIKATAULUT

Haku tapahtuu sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Myös tarkemmat hakuohjeet ja päivittyneet päivämäärät löytyvät sivustolta.

  • joulukuu 2023/ alkuvuosi 2024: kuvaa lajitaitovideot (liikelista lomakkeella)
  • 20.2.-19.3.2024 kansallinen urheiluoppilaitos/toisen asteen haku
  • 4.4.2024 mennessä: valmentajan 1 lausunnot lomakkeelle
  • 4.4.2024 mennessä: valmentajan 2 lausunnot lomakkeelle
  • 4.4.2024 mennessä: urheilijan itsearviointi lomakkeelle
  • 4.4.2024 mennessä: linkki lajitaitojen videoihin lomakkeen kautta
  • Urheilijoiden tiedot oppilaitoksilta lajiliittojen pisteyttäjille 5.4.2024 mennessä.
  • Lajiliittojen pisteytykset oppilaitoksille 26.4.2024 mennessä

Toisen asteen urheiluoppilaitokset listattuna löydät täältä.

Kysymyksiä urheiluoppilaitoshausta?

Ota yhteyttä SCL:n valmennuspäällikköön Nita Rikströmiin (nita.rikstrom@scl.fi)