Uutiset > Yleinen > Nora Raaska suorittaa urheilupsykologian harjoitteluaan Cheerleadingliitolla

Nora Raaska suorittaa urheilupsykologian harjoitteluaan Cheerleadingliitolla

Urheilu- ja suorituspsykologian maisterivaiheen opiskelija Nora Raaska suorittaa kevään aikana työharjoitteluaan Suomen Cheerleadingliitolla! Nora opiskelee neljättä vuotta Hollannissa Universiteit van Amsterdamissa. Harjoittelu sisältää kirjallisen projektin sekä käytännön työosuuden seurajoukkueessa.

Nora Raasko (edessä) Funky Team Wild Monkeys joukkueen kanssa Lion Cup-kisoissa 10.2.

”Olen harrastanut cheerleadingia yläaste- ja lukioajoillani, jonka takia hain SCL:lle työharjoitteluun. Muistan edelleen, kuinka silloiset valmentajani opettivat joukkueellemme lajissa suoriutumiselle tärkeitä psyykkisiä taitoja. Nämä kokemukset ovat painuneet mieleeni ja taitoja on tullut käytettyä cheerleadingin ulkopuolellakin. Koen, että urheiluharrastuksella on suuri merkitys mielen taitojen kehittämiselle ja positiiviset vaikutukset heijastuvat myös muille elämän alueille. Uskon, että lajitaustani ja urheilupsykologian osaamiseni antavat erinomaiset valmiudet hyödyntää osaamistani sekä oppia uutta työharjoittelun aikana”, Nora kertoo.

Noran kirjallisen projektin tavoitteena on arvioida psyykkisen valmennuksen tilaa suomalaisessa kilpacheerleadingissa. Noran tekemää työtä tullaan hyödyntämään lajianalyysissa, joka valmistuu strategian mukaisesti vuonna 2025.

Käytännön työosuuden Nora suorittaa Funky Teamin Wild Monkeys joukkueen kanssa.

” Olen iloinen siitä, kuinka lämpimästi urheilijat sekä valmentajat ovat ottaneet minut mukaan seurajoukkueen toimintaan.  Tavoitteenani on edistää urheilijoiden hyvinvointia ja auttaa urheilijoita psyykkisen valmentautumisen saralla. On myös ollut mielenkiintoista päästä tutustumaan liiton toimintaan ja pohtimaan psyykkiseen valmennukseen liittyviä kysymyksiä.

Innolla odotan mitä seuraavat kuukaudet tuovat tullessaan!”, Nora iloitsee.