Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 2/2024

Hallituksen kokoustiedote 2/2024

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui vuoden toiseen kokoukseen 9. helmikuuta. Kokouksessa käsiteltiin lajikulttuurikyselyn tuloksia, syyskokouksessa hyväksytyn strategian jalkauttamista jäsenseuroihin, kauden 24–25 kilpailusääntöihin tulevia muutoksia sekä kv-asioita. 

Hallituksen edellisen kokouksen jälkeen tiedotimme, että uusi pistelaskujärjestelmä otettaisiin käyttöön jo tällä kilpailukaudella. Hallitus on tämän jälkeen saanut uutta tietoa järjestelmästä ja sen vaatimuksista, joiden takia hallitus päätti ottaa uuden järjestelmän käyttöön vasta ensi kauden alusta alkaen. Tämä kilpailukausi tuomaroidaan siis loppuun vanhalla järjestelmällä ja samoilla säännöillä. Uuden järjestelmän myötä sijaluvuista luovutaan ensi kaudesta alkaen. 

Muita kaudelle 24–25 suunniteltuja muutoksia kilpailusääntöihin ovat seuraavat: 

  • Huoltajan/valmentajan vaihtomahdollisuus ilmoittautumislistalle lähempänä kisoja  
  • Uusi maininta ”joukkueiden sisääntulon kilpailualueelle oltava ripeä”  
  • Huudon ja musiikin välinen aika maksimissaan 20s   
  • Kaikissa ikäsarjoissa oltava navan peittävät kilpailuasut (aluksi vain huomautus, jotta seurat ehtivät reagoida muutokseen) 
  • Sukupuolimääritelmien poisto seuraavista sarjoista: Paristunt, Level 6 ryhmästunt, Level 5 ryhmästunt. Olisivat jatkossa siis avoimet sarjat kaikille sukupuolille, ryhmästuntteja ei jaotella enää all-girl / coed. 
  • Tanssituplien lisääminen kilpailusarjoihin 

Kaikki sääntöihin ehdotetut muutokset tulevat seurojen kommentoitavaksi ennen hallituksen päätöstä asiasta maaliskuussa.  

Tanssituplat tulevat olemaan ensimmäinen sarja, joka cheerleadingistä kilpaillaan kansainvälisissä World Games –kilpailuissa. Cheerleadingin pääsy mukaan World Games –kilpailuun on merkittävä askel cheerleadingin polulla kohti olympialaisia. Tanssituplat on lisätty kilpailuohjelmaan vuoden 2025 Kiinassa järjestettäviin World Games –kilpailuihin. Edustusoikeuden vuoden 2025 World Games –kilpailuun voi voittaa EM-kilpailuista 2024 (1 edustuspaikka), MM-kilpailuista 2025 (3 edustuspaikkaa) tai virtuaalisesta karsinnasta huhtikuussa 2025 (2 paikkaa). Hallitus käsittelee seuraavassa kokouksessaan mahdollista kansallisen edustusoikeuden myöntämistä tanssituplille näihin kilpailuihin vuodesta 2025 alkaen. 

Hallitus keskusteli Pohjoismaiden mestaruuskisoista, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa tauon jälkeen Ruotsin Helsingborgissa 1.-2.2.2025. Kilpailuiden tavoitteena on tarjota monen tasoisille pohjoismaisille joukkueille mahdollisuus kilpailla kansainvälisesti suhteellisen lähellä ja edullisesti. Kilpailuihin ei jaeta edustusoikeuksia tai järjestetä karsintaa, vaan kaikki joukkueet ovat tervetulleita! Kilpailtavista sarjoista voit lukea lisää täältä. PM-kilpailut on tarkoitus järjestää jatkossa vuosittain tammi-helmikuussa. 

Hallitus sai lisäksi katsauksen liiton taloustilanteeseen. Vuosi 2023 oli ylijäämäinen vilkkaan kilpailutoiminnan ansiosta. Sen sijaan Opetus- ja kulttuuriministeriön avustus vuodelle 2024 jäi hieman edellisvuotta pienemmäksi. Valtionavustuksia leikattiin kaikilta valtakunnallisilta liikunta- ja urheilujärjestöiltä keskimäärin 3 %. 

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran sunnuntaina 3. maaliskuuta. 

Lisätietoja: hallituksen puheenjohtaja Pieta Salonen (pieta.salonen@scl.fi)