Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 4/2024

Hallituksen kokoustiedote 4/2024

Cheerleadingliiton hallituksen kokouksessa 26. maaliskuuta hyväksyttiin kilpailusäännöt kaudelle 24–25 sekä keskusteltiin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuista. 

Kilpailusäännöistä järjestettiin lausuntokierros jäsenistölle 7.–18.3. Lausuntoja jätti kuusi jäsenseuraa. Kiitos kommentointiin osallistuneille jäsenseuroille! Hallitus käsitteli jäsenistön kommentit ja hyväksyi kilpailusäännöt kaudelle 24–25 pohjaesityksen mukaisesti. Kilpailusäännöt lisätään SCL:n nettisivuille mahdollisimman pian.

Hallitus päätti tavoitella Pohjoismaiden mestaruuskilpailujen järjestämisoikeutta Suomeen vuodelle 2026. Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ovat herättäneet laajasti kiinnostusta joka pohjoismaassa, ja kilpailusta odotetaan kovatasoista. Olemme käyneet keskustelua 2025 PM-kilpailuiden järjestäjämaa Ruotsin kanssa mahdollisuudesta järjestää kaksipäiväinen kilpailumahdollisuus korkeimmille leveleille, jotta kilpailu valmistaisi joukkueita mahdollisimman hyvin muihin arvokilpailuihin. Kilpailukutsu ja infopaketti Helsingborgin PM-kilpailuihin on odotettavissa kesäkuussa. 

Hallitus sai lisäksi katsauksen transurheilun mahdollistamista selvittävän työn edistymiseen. Meille on tärkeää, että erilaisiin vähemmistöihin kuuluvat urheilijat voivat urheilla ja kilpailla cheerleadingissa ja kokea olonsa tervetulleeksi ja turvalliseksi. Cheerleadingiin tullaan tämän kevään aikana määrittelemään Olympiakomitean ja SUEK:in avustuksella selkeä prosessi transurheilijan kilpailuoikeuden myöntämiseen. Tavoitteena on, että prosessi olisi käytössä kilpailukaudella 24–25 ja siitä viestitään jäsenistölle viimeistään syksyllä 2024. 

Seuraava hallituksen kokous pidetään perjantaina 12. huhtikuuta. Hallitus on tavattavissa kevätkokouksessa ja sitä edeltävässä verkostopäivässä lauantaina 13. huhtikuuta.