Uutiset > Yleinen > Sääntötoimikunta tiedottaa

Sääntötoimikunta tiedottaa

Sääntötoimikunta tiedottaa ulkomaankisoihin lähteviä joukkueita seuraavista asioista:

Sääntötulkinta Level 3 kohta Pyramids G2: käsilläseisontapyramidit, jossa nousija lähtee käsilläseisonta-asennosta (inversiosta) ja vaihtaa pystyasentoon yhden bracerin ja yhden nostajan tuella ilman että nostajan alin tuki pysyy koko ajan hartiatasolla tai alempana, on tulkittu kielletyksi. Pyramids G2 sallii nostajan tuen käyvän ylempänä kuin hartiatasolla ainoastaan silloin, kun nousija lähtee pystyasennosta, käy inversioasennon kautta ja palaa pystyasentoon (esim. feikki-rewind). Inversioasennosta lähtevissä pyramiditransitioissa nostajien alimman tuen nousijaan tulee pysyä hartiatasolla tai alempana, jotta taito on sallittu.

Muut levelit: Tarkistattehan onko ulkomaankisoissa käytössä ECU 2023 vai ECU 2024 säännöt ja tutustutte ECU 2024 tehtyihin muutoksiin. Säännöt ja merkatut muutokset löytyvät SCL:n sivuilta https://scl.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/

Suomessa ei oteta loppukauden kisoissa käyttöön uutta Level 3 pyramiditulkintaa, vaan taito tulkitaan sallituksi, kuten aiemminkin. Tulkinnoista ja sääntömuutoksista tiedotetaan jäsenistöä syksyllä, ennen kisakauden alkua. Joukkueet voivat käyttää myös ulkomaankisoihin hyödyksi sääntötulkintapalvelua https://scl.fi/kilpailutoiminta/kilpailusaannot/saantotulkinnat/. Muistattehan tällöin kirjata tarkkaan, mihin kisoihin tulkintaa pyydetään ja mitkä säännöt siellä on käytössä.