Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 5/2024

Hallituksen kokoustiedote 5/2024

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui perjantaina 12. huhtikuuta käsittelemään sekamaajoukkueen tulevaisuutta sekä ajankohtaisia kansainvälisiä asioita.  

Sekamaajoukkueen toteutusmallia on työstetty kevään aikana urheilijoiden palautteiden perusteella. Tavoitteena on löytää toteutustapa, jolla joukkue saataisiin kasaan jälleen kaudelle 24–25. Mallia tullaan esittelemään urheilijoille 16.5. järjestettävässä keskustelutilaisuudessa, johon on lähtenyt kutsu liiton viikkokirjeessä. Päätös tulevan kauden toteutuksesta pyritään tekemään vielä toukokuun aikana. 

Strategiassa vuoden 2024 toimenpiteeksi määriteltyä arviointia liiton mahdollisuuksia ylläpitää kolmen liittojohtoisen maajoukkueen toimintaa aloitettiin yhdessä seurojen kanssa alkuvuodesta. Keskusteluissa kuitenkin huomattiin arvioinnin vaativan laajempaa pohdintaa lajimme huippu-urheilun tavoitteista ja tulevaisuuden visiosta. Tulemmekin käynnistämään tänä vuonna huippu-urheilun tulevaisuustyön, jossa määritellään yhdessä seurojen kanssa tulevaisuuden tavoitteet huippu-urheilun osalta. Arviointi kolmen liittojohtoisen maajoukkueen ylläpitämisestä jatkuu osana laajempaa tulevaisuustyötä. 

Euroopan liitto ECU:n hallitus tiedotti viime viikolla päätöksestään sallia jatkossa maksimissaan kaksi joukkuetta samasta maasta EM-kilpailuiden finaaliin. Suomella on vuoden 2024 EM-kilpailuissa kahdessa sarjassa (All Girl Premier & Junior Coed) kolme edustajaa ECL-liigan voittojen kautta. Näissä sarjoissa vain kaksi parasta suomalaisjoukkuetta voi edetä finaaliin, vaikka kaikki kolme sijoittuisivat parhaiden viiden joukkueen joukkoon semifinaalissa. Olemme päätökseen erittäin pettyneitä, ja erityisesti aikatauluun, jolla päätöksestä tiedotettiin. Olemme olleet yhteydessä ECU:n johtoon ja yrittäneet vaikuttaa päätökseen, mutta valitettavasti päätös on lopullinen ja tulee voimaan jo vuoden 2024 EM-kilpailuihin. 

Maailmanliitto ICU:n vuosikokous järjestetään MM-kilpailuiden yhteydessä Orlandossa tiistaina 23.4. Vuosikokouksen agendalla on erityisesti henkilövaaleja. ICU:lle valitaan uudet varapuheenjohtajat, ja osa hallituksen jäsenistä vaihtuu. Läntisen Euroopan edustajan Riikka Taivassalon hallituspaikka ei ole katkolla. Lisäksi ICU:n vuosikokouksessa käsitellään kilpailuohjelman musiikkiosuuden keston lyhentämistä kahteen minuuttiin. Suomen edustajina kokouksessa toimivat puheenjohtaja Pieta Salonen sekä hallituksen jäsenet Tiina-Mari Asikainen ja Katri Kakkuri. 

Cheerleadingliiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran 7. toukokuuta.