Uutiset > Yleinen > Hallituksen kokoustiedote 6/2024

Hallituksen kokoustiedote 6/2024

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui 7.5. käsittelemään muun muassa edustusoikeuksien myöntämistä kansainvälisiin kilpailuihin sekä ICU:n vuosikokouksessa päätettyjä sääntömuutoksia. 

Hallitus päätti kauden 24–25 kansainvälisten edustusoikeuksien myöntämisprosessista. Joukkue voi hakea edustusoikeutta Koreassa marraskuussa 2024 järjestettävään seurajoukkueiden World Cup –kilpailuun tai Yhdysvalloissa huhtikuussa 2025 järjestettävään seurajoukkueiden International Cheerleading Cup (ICC) -kilpailuun lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen liitolle 24.6. mennessä. Mikäli hakijoita on enemmän kuin edustusoikeuksia, paikat myönnetään kansallisen kilpailumenestyksen perusteella. Edustusoikeudet myönnetään kesäkuun loppuun mennessä. 

Ruotsissa helmikuussa 2025 järjestettäviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin (PM) voi osallistua joukkuesarjoissa vapaasti, ja toivommekin näkevämme kilpailuissa paljon suomalaisjoukkueita! Ilmoittautuminen aukeaa kesäkuussa, ja tiedotamme seuroja sen auettua. PM-kilpailuissa on maakohtainen rajoitus (3 ryhmää per maa) ainoastaan ryhmästunt-sarjoissa. Ryhmästunt-sarjojen edustusoikeudet myönnetään joulukuussa Start-kilpailuiden yhteydessä järjestettävän karsintakilpailun perusteella. 

Maailmanliitto ICU:n vuosikokouksessa päätettiin kilpailuohjelman musiikin kestoksi jatkossa 2min. Lisäksi cheer-joukkueilla ohjelman kokonaiskestoksi määriteltiin 3min huudon alusta musiikkiosuuden loppuun. Sääntömuutoksia perusteltiin muun muassa kilpailutapahtumien sujuvuudella ja katsojaystävällisyydellä. ICU kertoi tuottavansa valmentajille ja tuomareille materiaalia muutoksen tueksi. Tavoitteena on, että kilpailuohjelmista tulee entistä laadukkaampia ja turvallisempia, eikä lyhennettyihin ohjelmiin odoteta mahtuvan yhtä paljon elementtejä kuin ennen muutosta. Hallitus käsitteli sääntömuutokset ja hyväksyi ne voimaan myös Suomen kilpailusääntöihin kaudesta 24–25 alkaen.  

Hallitus sai lisäksi katsauksen ensimmäisen kvartaalin taloustilanteeseen. Lisenssejä on myyty reilusti vielä alkuvuodesta 2025, ja olemme saavuttaneet 14 000 lisenssin rajan kaudella 23–24. 

Hallitus valtuutti puheenjohtaja Pieta Salosen sekä toiminnanjohtaja Tiina Kuikan edustamaan liittoa Olympiakomitean kevätkokouksessa 28.5. 

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 31.5.