Uutiset > Yleinen > SM-finaalissa jaettiin kaksi kultaista ansiomerkkiä sekä lajin ensimmäiset OKM:n ansioristit

SM-finaalissa jaettiin kaksi kultaista ansiomerkkiä sekä lajin ensimmäiset OKM:n ansioristit

Cheerleadingin SM-finaalissa 16.6. Espoon Metro Areenalla jaettiin kaksi kultaista ansiomerkkiä sekä ensimmäiset lajin edustajille myönnetyt Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät ansioristit.

SCL:n kultaiset ansiomerkit myönnettiin Tiina-Mari Asikaiselle sekä Virpi Huuskoselle. Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminut vähintään 25 vuoden ajan erittäin ansiokkaasti cheerleadingin ja cheertanssin kehittämiseksi Suomessa. Kultaisen ansiomerkin saaminen edellyttää ansioituneisuutta seuratason lisäksi liittotasolla tai kansainvälisissä tehtävissä. Kultaisia ansiomerkkejä myönnettiin ensimmäisen kerran keväällä 2022.

Tiina-Mari Asikainen on toiminut lajin parissa jo 90-luvulta alkaen ja on yksi vuonna 2002 perustetun Cheer Starsin perustajajäseniä. Asikainen on vienyt cheerleadingia ja cheertanssia eteenpäin niin Kuopion seudulla kuin valtakunnallisestikin. Asikainen on myös Suomen Cheerleadingliiton hallituksen jäsen ja hän on edustanut Suomea lukuisissa kansainvälisissä kokouksissa sekä toiminut maajoukkueiden huoltajana. Virpi Huuskonen on pitkäaikainen lajivalmentaja ja seuratoimija, joka on kehittänyt cheerleadingia ja cheertanssia erityisesti Turun seudulla. Huuskonen on toiminut muun muassa Turun Cheerleadingseura Smashin puheenjohtajana sekä toiminnanjohtajana. Huuskonen toimi pitkään myös Suomen Cheerleadingliiton hallituksen jäsenenä sekä varapuheenjohtajana.

Merkit myöntää Suomen Cheerleadingliiton hallitus.

Kultaisen ansiomerkin saajat ovat lajin kantavia voimia omilla paikkakunnillaan ja kehittäneet oman kotiseuransa toimintaa määrätietoisesti ja pitkäjänteisesti. He ovat molemmat lisäksi ansioituneet lajin valtakunnallisessa kehittämistyössä ja jakavat osaamistaan ja kokemustaan koko cheeryhteisön hyväksi”, liiton puheenjohtaja Pieta Salonen kertoo.

Lisäksi SM-finaalissa jaettiin ensimmäistä kertaa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiä ansioristejä kiitoksena pitkäaikaisesta erityisen ansiokkaasta toiminnasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi. Lajimme ensimmäinen liikunnan ja urheilun kultaisen ansioristin saaja oli lajimme pioneeri Anne Achté.  Myös OKM:n ansioristit myönnettiin lajimme edustajille ensimmäistä kertaa. Ansioristit myönnettiin lajin uranuurtajille Heli Jääskölle ja Riikka Taivassalolle.

Anne Achté on yksi Suomen Cheerleadingliiton  perustajajäsenistä, joka on ollut tuomassa cheerleadingia Suomeen. Hän on toiminut vuosien ajan Suomen Cheerleadingliiton erilaisissa luottamustoimissa sekä eri Euroopan ja maailmanliittojen luottamustoimissa. Heli Jääskö on kehittänyt suomalaista ja kansainvälistä cheerleadingia vuosikymmenien ajan. Hän on toiminut muun muassa Suomen Cheerleadingliiton hallituksen puheenjohtajana, Suomen suurimman cheerleadingseura Northern Lights Cheerleadingin toiminnanjohtajana sekä menestyksekkäänä lajivalmentajana niin seura- kuin maajoukkuetasolla. Riikka Taivassalo on toiminut pitkään Suomen Cheerleadingliiton hallituksessa jäsenenä, puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana. Taivassalo toimii myös maailmanliiton International Cheer Unionin hallituksessa sekä pitkäaikaisena lajivalmentajana.

”Lajimme ensimmäiset ansioristit jaettiin yhteisömme todellisille sankareille, joiden panos on ollut korvaamattoman arvokas cheerleadingin kehitykselle Suomessa. He ovat omalta osaltaan myös viitoittaneet tietämme kansainväliseen menestykseen osallistumalla aktiivisesti kansainväliseen vaikuttamistyöhön. Olemme erittäin kiitollisia siitä, että jokainen palkituista toimii edelleen aktiivisesti lajin parissa. Valtavan iso kiitos panoksestanne lajin eteen!”, Salonen kiittelee.

Kuvassa Tiina-Mari Asikainen, Heli Jääskö, Anne Achte, Riikka Taivassalo ja Virpi Huuskonen

Suomen Cheerleadingliitto onnittelee ansiomerkin saajia ja kiittää sydämensä pohjasta suomalaisen cheerleadingin eteen tehdystä työstä!