Uutiset > Yleinen > Kiitos Mila Tanttu – Suomen cheertanssimaajoukkueen päävalmentaja päättää valmentajauransa

Kiitos Mila Tanttu – Suomen cheertanssimaajoukkueen päävalmentaja päättää valmentajauransa

Suomen cheertanssimaajoukkueen päävälmentaja Mila Tanttu päättää päävalmentajauransa. Tanttu toimi maajoukkueen päävalmentajana kaudesta 2019 lähtien luotsaten joukkueen MM-kilpailuihin viidesti. Suomi saavutti vuosien aikana upeasti MM-hopeaa virtuaalikisoissa vuonna 2021 ja MM-pronssia vuosina 2022 ja 2023.

”Haluan kiittää Milaa lämpimästi näistä vuosista tanssimaajoukkueen päävalmentajana ja siitä upeasta panoksesta, jonka hän on antanut suomalaiselle cheertanssille. Mila on luotsannut tanssimaajoukkuetta päättäväisesti ja ennakkoluulottomasti kohti maailman kärkeä, mikä varmasti kantaa hedelmää vielä pitkään. Kiitos Mila!”, kommentoi Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Pieta Salonen.

Ennen valmentajauraansa Tanttu urheili maajoukkueessa kausina 2015-2018, joten hän on päässyt seuraamaan tanssimaajoukkueen kehittymistä hyvin läheltä jo lähes 10 vuoden ajan. Oman jutun löytäminen ja sen rohkeasti esilletuominen ovat Tantun mukaan olleet suomalaisen cheertanssin tärkeimpiä edistysaskelia menneiden vuosien aikana.

” Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö edelleen ammennettaisi oppeja muun muassa Yhdysvalloista, Japanista, Euroopan muilta kovilta joukkueilta ja Meksikosta. Tottakai maajoukkueessa edelleen seurataan trendejä, mutta vielä silloin kun itse olin urheilijana, niin paljon kopioitiin asioita huipuilta ja ehkä vähän vähemmän vielä mietittiin sitä, että mitä me olemme ja mitä me teemme. Varsinkin viimeisten vuosien aikana olemme löytäneet sen oman reitin, missä on parhaita puolia vähän sieltä sun täältä unohtamatta meidän omaa identiteettiämme. Olemme myös rohkeasti hyödyntäneet suomalaista osaamista paljon ensimmäisiä vuosia enemmän”, Tanttu kuvailee.

Lisäksi Tanttu nostaa esiin cheertanssin tason nousun. ” Suomessa on menty cheertanssissa taidollisesti eteenpäin läpi Suomen. Meillä on tosi valmiita urheilijoita ja sen huomaa esimerkiksi juniorisarjan tasosta.”

Tantulle jää valmennusvuosista lämpimät muistot.

”Vuodet päävalmentajana ovat antaneet hirveän paljon oppia ja aivan mielettömiä uusia tuttavuuksia! Erehdysten ja virheiden kautta asioita on tehty eri tavalla ja samalla vaalittu perinteitä. Varmasti kaikkein eniten jään kaipaamaan nimenomaan niitä ihmisiä ja arkisia kohtaamisia Vierumäen leireillä sekä tottakai aivan mahtavia kisareissuja ja muistoja, joita on kertynyt vuosien ajalta”, Tanttu kertoo.

Päävalmentajauran päättyminen ei tarkoita Tantulle cheertanssista luopumista, vaan hän jatkaa helsinkiläisen Golden Spirit Cyrenes-joukkueen valmennustiimissä. Maajoukkueen päävalmentajuudesta luopuminen vapauttaa aikaa elämän muille tärkeille jutuille.

” Isoin juttu itselle on se, että pääsee viettämään enemmän aikaa touhukkaan taaperon kanssa. Tulen varmasti pysymään maajoukkueen ykkösfanina jatkossa”, Tanttu naurahtaa.

Millaisen viestin haluaisit jättää lajiyhteisölle tulevaisuudessa MM-menestystä tavoitteleville?

”Suomalaisella tanssimaajoukkueella on pitkät perinteet ja olemme pitkään olleet koko Suomen tanssimaajoukkue. Tämä on ehdottomasti sellainen asia, mitä kannattaa ja pitää vaalia. Tänä vuonna MM-kisoista sain usealta eri taholta sellaista viestiä, että Suomi tunnetaan positiivisella tavalla perinteisenä pom-joukkueena ja se on osa meidän identiteettiä, niin totta kai haluaisin, että siitä pidettäisiin kiinni. Kaikille ketkä siitä MM-kullasta haaveilee, niin ehdottomasti menkää unelmia kohti ja hakekaa mukaan tanssimaajoukkueeseen ja ylipäätänsä pidetään cheertanssikenttää pystyssä ympäri Suomen ja viedään kaikki yhdessä suomalaisesta cheertanssia eteenpäin. Olen varma, että se MM-kulta sieltä joku päivä tulee”, Tanttu kannustaa.

Tanssimaajoukkueen päävalmentajahaku on käynnissä – lue lisää
Tanssimaajoukkueen valmentajarekryä jatketaanlue lisää