Uutiset > Yleinen > Suomelle neljä EM-kultaa ja upea mitalisaldo EM-kilpailuista!

Suomelle neljä EM-kultaa ja upea mitalisaldo EM-kilpailuista!

Suomelle neljä EM-kultaa ja upea mitalisaldo EM-kilpailuista!

Suomi voitti neljä EM-kultaa ja yhteensä yhdeksän mitalia tänään päättyneissä cheerleadingin EM-kilpailuissa Oslofjordissa, Norjassa. Suomi voitti aikuisten sarjoissa kaksi mestaruutta ja kaksi EM-hopeaa. Juniorisarjoissa Suomi voitti kaksi EM-kultaa ja kolme hopeaa. Suomen joukkueet ylsivät EM-finaalissa upeisiin suorituksiin ja onnistuivat parantamaan sijoituksiaan eilisestä semifinaalista.

Helsinkiläinen HAC Elite onnistui säilyttämään EM-valtikkansa ja joukkue kruunattiin naisten cheer-sarjassa Euroopan mestariksi! Joukkue lähti EM-finaaliin sijalta kolme, mutta joukkue ylsi finaalipäivänä loistosuoritukseen, mikä palkittiin Euroopan mestaruudella. EM-hopeaa saavutti Norjan Viqueens Spirit-joukkue ja pronssi matkasi Ruotsiin Wildcats-joukkueelle. Helsinkiläinen Funky Team Wild Flyers jäi lopulta tiukassa kamppailussa mitaleiden ulkopuolelle, vaikka finaaliveto oli todella onnistunut. Kolmas suomalaisedustaja, Golden Spirit Angels, oli semifinaalipäivänä viides, mutta karsiutui finaalista uuden maakiintiön takia.

”Superhyvät fiilikset! Meitä jännitti ihan viimeiseen asti sijoitus, sillä eilen oltiin kolmansia semifinaalin jälkeen, niin tuntui ettei voi tietää miten tässä käy. Täällä on niin paljon kovia vastustajajoukkueita. Annettiin kaikkemme siellä matolla ja meillä oli super kivaa, ja saatiin kommenttia, että se näkyi meistä myös ulospäin. Nautittiin tekemisestä ja luotettiin toisiimme täysiä – tehtiin kauden paras suoritus EM-finaalissa”, iloitsee joukkueen kapteeni Tuuve Häkkinen.

Suomi hallitsi aikuisten cheertanssisarjaa myös tänä vuonna. Tamperelainen Dream Team Dancers onnistui puolustamaan mestaruutta ja tanssi euroopanmestaruuteen aikuisten cheertanssisarjassa jo kolmatta vuotta putkeen. Suomen toinen edustaja, oululainen Northern Lights Cheerleading Ladies Dance Team ylsi jälleen upeasti EM-hopealle. Cheertanssisarjan pronssi matkasi Sloveniaan.

Kilpailu oli äärimmäisen kova ja saatiin oikeasti antaa kaikkemme. Parannettiin tosi paljon eilisestä. Sijoituksena kulta on tosi merkityksellinen, sillä se on monelle meistä viimeinen. Tämä oli juuri oikea päätös tälle aikakaudelle”, kommentoi joukkueen kapteeni Henrietta Taussi, joka lopettaa uransa.

”Sairaan ylpeä fiilis meidän EM-hopeasta, joka juuri uusittiin! Meidän joukkue on kolmatta vuotta mukana EM-kisoissa ja ollaan oltu mitaleilla kolme vuotta putkeen, mikä on tosi iso saavutus. Sarjassa oli 21 joukkuetta, joten mitaleille pääsy ei ollut mikään itsestäänselvä asia. Mahtava tuplavoitto Suomeen meidän sarjassa”, iloitsee Ladies Dance Team joukkueen kapteeni Johanna Paasovaara.

Aikuisten sekacheer-sarjassa helsinkiläinen Funky Team Gorillaz ylsi EM-finaalissa kauden parhaaseen suoritukseensa, mutta kovatasoisessa sarjassa se ei aivan riittänyt mestaruuteen asti. Joukkue oli EM-finaalin kakkonen. Voiton vei Norjan NRC Tigers Senior Coed Elite -joukkue ja EM-pronssi meni Saksaan. Toinen suomalaisedustaja, helsinkiläinen Golden Spirit Phoenix karsiutui finaalista ollen semifinaalipäivän seitsemäs.

”Tultiin hopealle ja ollaan joukkueena todella tyytyväisiä! Saatiin kisasuoritukseen koko kauden paras suoritus, niin ollaan tyytyväisiä tulokseen. Sekasarja oli tänä vuonna todella kova. Norjan jutut oli omaa tasoa ja myös yleisesti ottaen nähtiin siistiä tekemistä. Täytyy itsekin mennä eteenpäin, jos mielii kärkikahinoissa pysyä mukana. Mitään ei saa itsestäänselvyytenä tässä sarjassa”, kommentoi Gorillaz joukkueen urheilija Sami Karjalainen.

 

Suomen junioreille kaksi Euroopan mestaruutta!

Suomi hallitsi tyttöjen cheer-sarjaa ylivoimaisesti napaten kaksoisvoiton upeilla suorituksilla! Euroopanmestariksi kruunattiin helsinkiläinen Golden Spirit Whitelighters ja hopealle ylsi Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard Tuusulasta. Pronssi matkasi naapurimaahan Ruotsiin.

”Tätä ei voi vieläkään kuvitella todeksi, että se juuri tapahtui! Että se on totta, että me voitettiin se mestaruus! Ihan mahtava fiilis koko joukkueella”, kommentoi Whitelighters-joukkueen urheilija Annika Vesioja.

Suomi nappasi kaksoisvoiton myös junioreiden sekacheer-sarjassa! Tamperelainen EM-kilpailuiden ensikertalainen Dream Team Rockcats saavutti mestaruuden yltämällä finaalipäivänä huippuvetoon! Hallitseva euroopanmestari, helsinkiläinen Funky Team Blackbackz joutui taipumaan hopealle finaalisuoritukseen mahtuneiden muutaman virheen vuoksi. Pronssia saavutti Norja. Helsinkiläinen Golden Spirit Dragons oli semifinaalipäivän viides, mutta karsiutui finaalista maakiintiön takia.

”Pystyttiin eilen tekemään puhdas suoritus ja tänään vielä parantamaan! Sanoinkuvailematon fiilis”, kommentoi Rockcats joukkueen kapteeni Niia Alén.

Espoolainen Funky Cheer Team Espoo FDE Juniors saavutti hienosti EM-hopeaa junioreiden cheertanssi-sarjassa! EM-kulta meni Puolaan ja pronssi Sloveniaan. Suomen toinen edustaja HAC Junior Dance Elite karsiutui finaalista ja oli lopputuloksissa seitsemäs.

”Tehtiin kaikki mitä meillä oli annettavana. Päällimmäisenä harmittaa tulos, koska kultaa tultiin hakemaan. Ollaan kuitenkin tyytyväisiä, että tehtiin näin hieno suoritus kauden tärkeimmällä hetkellä”, kommentoi FDE Juniors joukkueen kapteeni Jenna Vuoristo.

*Juttua päivitetään sitaateilla illan aikana

EM-finaalin 2024 tulokset:

Naisten cheer-sarja (Cheer Aikuiset All Girl Level 6)

 1. HAC Elite / Suomi – 84,8 p
 2. Viqueens Spirit / Norja – 82,6 p
 3. Wildcats / Ruotsi– 80,9 p
 4. Funky Team Wild Flyers / Suomi – 80,7 p
 5. Dolphins Allstars / Saksa – 73,0 p

 

Golden Spirit Angels (Suomi) oli semifinaalin viides pistein 71,5 p.-

 

Aikuisten sekacheer-sarja (Cheer Aikuiset Coed Level 6)

 1. NRC Tigers Senior Coed Elite / Norja – 84,7 p
 2. Funky Team Gorillaz / Suomi – 81,5 p
 3. Dolphins Coed / Saksa – 77,8 p
 4. Viqueens Force / Norja – 68,3 p
 5. CLL Rangers / Saksa – 65,0 p

7.Golden Spirit Phoenix / Suomi – 66,0 p (semifinaalipäivän pisteet)

Aikuisten cheertanssisarja (Cheertanssi Aikuiset Freestyle Pom)

 1. Dream Team Dancers / Suomi – 82,4 p
 2. NL Ladies Dance Team / Suomi – 81,7 p
 3. Pike Obala / Slovenia – 80,0 p
 4. Ladies / Slovenia – 79,3 p
 5. Sirens Dance Team / Norja – 78,0 p

 

Tyttöjen cheer-sarja (Cheer Juniorit All Girl Level 5)

 1. Golden Spirit Whitelighters / Suomi – 82,3 p
 2. Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard / Suomi – 81,8 p
 3. Bobcats / Ruotsi – 80,7 p

 

Junioreiden sekacheer-sarja (Cheer Juniorit Coed Level 5)

 1. Dream Team, Rockcats / Suomi – 76,1 p
 2. Funky Team, Blackbackz / Suomi – 69,9 p
 3. NRC Tigers Junior Coed Elite / Norja – 68,8 p
 4. Rockets Fire `n’ Smoke / Tanska – 63,9 p
 5. UGT Miracle Air Force / Norja – 62,4 p

Golden Spirit Dragons (Suomi) oli semifinaalipäivän viides pistein 63,6 p.

Junioreiden cheertanssisarja (Cheertanssi Juniorit Freestyle Pom)

 1. Flimero Junior / Puola – 80,9 p
 2. Funky Team Espoo FDE Juniors / Suomi – 79,9 p
 3. Leaders Unified Junior / Slovenia – 78,6 p
 4. KCD Fierce / Norja – 76,3 p
 5. Milleniumdancers Juniors Pom / Itävalta – 74,2 p

7.HAC Junior Dance Elite / Suomi – 74,8 p (semifinaalipäivän pisteet)

Kuvia EM-kilpailuista  (Kuvaoikeudet: Suomen Cheerleadingliitto / Pekka Pohjakallio). Pohjakallio lisää finaalipäivän kuvia tänne.

Kuvia EM-edustajista (Kuvat SM-kilpailuista 16.6.2024. Kuvaoikeudet: Suomen Cheerleadingliitto / Tero Wester)

Joukkueiden finaalisuoritukset videoina

Lisätietoa ja haastattelupyynnöt
SCL Viestintä- ja markkinointiasiantuntija Wilma Sirkka (puh. +358 50 304 7987)