Uutiset > Yleinen > ECU:n kokoustiedote

ECU:n kokoustiedote

Euroopan liiton European Cheer Unionin (ECU) vuosikokous järjestettiin Norjassa 27. kesäkuuta. Suomea kokouksessa edustivat puheenjohtaja Pieta Salonen sekä varapuheenjohtajat Riikka Taivassalo ja Josefina Palvalin. 

Kokouksessa keskusteltiin ECU:n tulevaisuudesta, hyväksyttiin uudet jäsenliitot Romaniasta ja Liettuasta sekä saatiin ajankohtaiskatsaus cheerleadingin kehityksestä maailmalla. 

ECU tullaan sitomaan jatkossa vahvemmin maailmanliiton International Cheer Unionin (ICU) brändin alle. Kehitystä tähän suuntaan on ollut havaittavissa jo viime vuosina, esimerkiksi Euroopan-mestaruuskilpailuista käytetään jo nyt nimeä ICU European Cheerleading Championships. Rakenneuudistuksesta on tarkoitus päättää ensi vuoden kokouksessa. 

Cheertanssin suosio on kasvanut maailmanlaajuisesti. Tanssisarjoihin tullaan kasvun myötä todennäköisesti lähivuosina kehittämään useampia kilpailutasoja. Tanssituplat tullaan lisäksi erottamaan omaksi EM-kilpailukseen, eli vuodesta 2026 alkaen tanssituplia ei enää kilpailla samoissa EM-kilpailuissa joukkuesarjojen kanssa vaan niille järjestetään kokonaan oma tapahtuma. Jokainen jäsenmaa saa lähettää näihin tanssituplakilpailuihin osallistujia eli tanssituplia ei enää karsita jatkossa ECL-liigan kautta. 

Kilpailuohjelman keston lyhentyessä ensi kaudelle ICU tuottaa valmentajille sekä cheerin että cheertanssin puolella ohjevideot ohjelman rakentamista helpottamaan. Tukimateriaalien avulla pyritään ohjaamaan valmentajia siihen, mitä ohjelmista tuomariston näkökulmasta kannattaa karsia, jotta arvostelussa ei menetä pisteitä. Tukimateriaalit julkaistaan kesän aikana, ja jaamme niitä myös SCL:n kanavissa, jotta ne tavoittaisivat valmentajamme mahdollisimman hyvin. 

Suomessa ensi kaudella käyttöön otettava ECU:n pisteenlaskujärjestelmä on ollut tällä kaudella jo käytössä useissa Euroopan maissa sekä EM-kilpailuissa. Järjestelmästä on saatu hyviä kokemuksia tuomareilta, ja saman järjestelmän käyttäminen eri maissa voi auttaa yhtenäistämään tuomaroinnin linjaa koko Euroopassa.  

Ensi vuonna EM-kilpailut järjestetään Slovenian Ljubljanassa 27.-29.6.2025. Slovenian liitolla on matkatoimistokumppanin Palma travelin kautta tulossa tarjolle charter-lentoja Helsingistä sekä erilaisia matkapaketteja. Lisätietoja vaihtoehdoista voi kysyä suoraan matkatoimistosta: ursa.svegel@palma-travel.eu. ECU:n seuraava vuosikokous pidetään EM-kilpailuiden yhteydessä 26.6.2025.