Cheertanssimaajoukkueen päävalmentajaksi Jonna Ruikka ja lajivalmentajaksi Siiri Kahri

Suomen cheertanssimaajoukkue oli viime vuoden MM-kilpailuiden neljäs ollen samalla paras eurooppalaisjoukkue. Maajoukkue lähtee tavoittelemaan paluuta cheertanssin MM-mitalikantaan oululaisen Jonna Ruikan johdolla. Valmennustiimiä täydentää maajoukkuevalmentajauransa aloittava Siiri Kahri.   Lue lisää ”Cheertanssimaajoukkueen päävalmentajaksi Jonna Ruikka ja lajivalmentajaksi Siiri Kahri”

Suomen Cheerleadingliitto Paralympiakomitean jäseneksi ja mukana soveltavan liikunnan verkostossa

Suomen Cheerleadingliitto (SCL) hyväksyttiin Paralympiakomitean jäseneksi 18.1.2024. Jäsenyyden myötä SCL sitoutuu kehittämään cheerleadingin monimuotoisuutta ja edistämään lajin inklusiivisuutta – ja tähän tavoitteeseen sitoudumme aidosti. SCL oli järjestämässä ensimmäistä kertaa soveltavan liikunnan verkostoa yhdessä Suomen Voimisteluliiton kanssa 16.-17. elokuuta. Kisakalliossa järjestetyssä verkostossa soveltavan voimistelun, cheerleadingin ja taitoluistelun valmentajat pääsivät jakamaan omaa osaamistaan sekä verkostoitumaan ja virkistäytymään. Tilaisuudessa omaa osaamistaan jakoivat myös Suomen Paralympiakomitea sekä Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.  Lue lisää ”Suomen Cheerleadingliitto Paralympiakomitean jäseneksi ja mukana soveltavan liikunnan verkostossa”

Valtakunnallinen Innostu cheeristä -viikko on täällä!

Valtakunnallista Innostu Cheeristä! -viikkoa vietetään tällä viikolla 26.8.-1.9. jo kolmatta kertaa. Innostu Cheeristä! -viikko on koko cheerleadingyhteisön yhteinen juhlaviikko, jolloin paikalliset seurat markkinoivat lajia yhtäaikaisesti yhdessä lajiliiton kanssa. Lue lisää ”Valtakunnallinen Innostu cheeristä -viikko on täällä!”

Hallituksen kokoustiedote 9/2024

Cheerleadingliiton hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 12. elokuuta. Kokouksessa tehtiin puolivuotiskatsaus taloustilanteeseen, hyväksyttiin uusi kriteeristö ja pisteytysmalli kilpailuiden järjestäjähakuun sekä myönnettiin mitalituet kv-arvokisoista. Lisäksi hyväksyttiin liiton uudeksi jäseneksi Botnica Athletes ry.  Lue lisää ”Hallituksen kokoustiedote 9/2024”

Cheertanssituplat-sarja saapuu Suomeen!

Suomessa uusi kilpailumuoto, cheertanssituplat (eng. Pom doubles) nähdään ensimmäistä kertaa kotimaan kisalavoilla jo tänä syksynä. Sarjassa tiivistyy cheertanssin olennaiset puolet, mutta nimensä mukaisesti lavalla kilpailee joukkueen sijaan pari, jonka yhteistyön tulee olla saumatonta!  Lue lisää ”Cheertanssituplat-sarja saapuu Suomeen!”

Etsimme tanssimaajoukkueelle huoltajaa kaudelle 2024-2025

Suomen Cheerleadingliiton (SCL) tanssimaajoukkue etsii huoltajaa kaudelle 2024-2025. Huoltajana olet keskeinen tukipilari sekä urheilijoille että valmentajille ja avainroolissa sujuvan maajoukkuekauden onnistumisessa. Pääset osaksi cheerleadingin huippujoukkueiden matkaa MM-lavalle ja elämään joukkueen mukana onnistumiset ja haasteet. SCL korvaa huoltajan tehtävän hoitoon liittyvät matka- ja majoituskustannukset sekä leiripalkkion. Huoltajan työhön opastaa ja työssä koko kauden ajan tukena on SCL:n toimisto. 

SCL:llä on kolme maajoukkuetta; naisten cheermaajoukkue, sekacheermaajoukkue ja cheertanssimaajoukkue. Joukkueet kilpailevat lajin MM-kilpailuissa Orlandossa, Yhdysvalloissa huhtikuussa 2025. Jokaiselle joukkueelle on omaa huoltaja vastaamassa joukkueen käytännön asioiden sujuvuudesta ja tukemaan joukkueen kauden onnistumista. 

Sinun rooliisi kuuluu 

  • Osallistuminen maajoukkueen leiritykseen ja kisamatkalle (4/2025), leirien ja matkan käytännön asiat yhdessä SCL:n toimiston ja maajoukkuevalmentajien kanssa. Löydät kauden aikataulun täältä. 
  • Läheinen yhteistyö urheilijoiden, valmentajien ja muiden toimijoiden kanssa 
  • Viestintä ja tiedotus urheilijoille tärkeistä asioista 
  • Urheilijan tukeminen leireillä ja matkalla 
  • Urheilijan tukeminen ja apu mahdollisissa loukkaantumistilanteissa leireillä ja matkalla 
  • Valmentajien tukeminen käytännön asioiden osalta 
  • Varusteiden jako ja kisapukujen järjestelyt yhdessä SCL:n toimiston kanssa 
  • Osallistuminen leirien valmistelupalavereihin ja purkupalavereihin 
  • Muut joukkuekohtaiset tehtävät esim. Kilpailusuorituksen musiikin soittaminen MM-kilpailuissa 

Me odotamme sinulta  

  • Kiinnostusta huipputason cheerleadingiin ja halua antaa oma panos joukkueen onnistuneen kauden toteutumiseen 
  • Avoimuutta ja sujuvaa kommunikointia urheilijoiden, valmentajien, liiton toimistotyöntekijöiden ja muiden toimijoiden kanssa 
  • Joustavuutta ja hyvää muutoksen sietokykyä 
  • Hyvää paineensietokykyä 
  • Positiivista asennetta, järjestelmällisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoja 
  • Mahdollisuutta oman auton käyttöön sekä valmiutta ajaa ajoneuvoa myös Yhdysvalloissa 
  • Vahvaa englannin kielitaitoa 

Eduksi katsomme myös  

  • EA / lääkintäosaaminen 
  • Kokemusta ryhmien kanssa matkustamisesta kansainvälisesti 
  • Tausta urheilujoukkueiden huoltajana toimimisesta 

Hae mukaan viimeistään 22.8.2024 täältä! 

Lisätietoja huoltajahausta saat Tinja Aistolalta, puh. 050 501 7159 tai sähköpostitse  tinja.aistola@scl.fi