Uutiset > Yleinen > Cheerleadingin superviikonloppu Vierumäellä

Cheerleadingin superviikonloppu Vierumäellä

Suomen UrheiluopiVierumäkisto Vierumäellä vietettiin 17.-19.3. cheerleadingin superviikonloppua.
Saman viikonlopun aikana opistolla pidettiin Suomen Cheerleadingliiton organisoimat Maajoukkueringin leiri, Valmentajakoulutus taso I lähijakso sekä Seura-Tahko nimellä kulkeva seurajohdon koulutus. Tapahtumat keräsivät yhteensä lähes 280 cheerleadingin parissa toimivaa henkilöä Vierumäelle.
vääntö

 

Maajoukkueringin leiriin osallistui 225 urheilijaa ja kymmenkunta valmentajaa. Maajoukkuerinkileiri kokoaa yhteen Suomen huipputason joukkueita. Tyttöjen ja naisten cheer-sarjoista maajoukkuerinkiin kutsutaan mukaan SM-kilpailujen perusteella sijoille 1.-4. sijoittuneet joukkueet. Sijoilta 5.-6. voi päästä rinkiin, mikäli joku edelle sijoittuneista joukkueista ei ota paikkaansa vastaan. Viikonlopun aikana rinkileiriläiset ovat muun muassa saaneet oppia ravinnosta ja voimaharjoittelusta luennon ja demon kautta. Leirillä oli kaksi ulkomaalaista vierailevaa valmentajaa. Ulkomaalaisina vierailevina valmentajina toimivat team USA:n entiset maajoukkueurheilijat Ali Bianco ja Amanda Robertson.

 

nimikyltit

Valmentajakoulutus taso I koostuu kahdesta lauantaista sunnuntaihin kestävästä lähijaksosta Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä sekä ennakko- ja välitehtävistä. VK I -koulutus kestää yhteensä 68 tuntia ja perustuu suomalaisen valmennusosaamisen mallin pohjalle. VK I -koulutukseen osallistui 25 valmentajaa.

 

ilmotustaulu

Seura-Tahkoon osallistui neljä eri seuraa eripuolelta Suomea. Tämän kertainen lähijakso kokosi yhteen 13 innokasta seuratoimijaa. Lähijakson teemana oli vapaaehtoisten johtaminen. Seuratoimijat pohtivat yhdessä muun muassa mikä saa ihmisen lähtemään seuraan vapaaehtoistoimijaksi, miten heidät saa pidettyä toiminnassa mukana ja miten seuraan saa luotua hyvän ja kannustavan ilmapiirin.