Uutiset > Yleinen > Suomalaisjoukkueet itsevarmoina mitalijahtiin Prahaan!

Suomalaisjoukkueet itsevarmoina mitalijahtiin Prahaan!

Juhannusviikonloppuna kisattavissa cheerleadingin euroopanmestaruuskilpailuissa kilpailee Suomesta yhteensä 12 huikeaa joukkuetta. Tiistaisessa EM-lehdistötilaisuudessa suomalaisjoukkueista huokui itseluottamus. Cheerleadingin kansainvälisen huipun taso nousee vuosi vuodelta ja EM-lehdistötilaisuus osoitti, että suomalaiset pysyvät vauhdissa mukana.

Urheilijat odottavat tulevaa EM-kilpailumatkaa kovasti, oli kyseessä sitten kokenut arvokisakonkari tai ensikertalainen EM-matolla. Naisten joukkue HAC Elite on edustamassa Suomea jo kolmatta vuotta putkeen, joten arvokisakokemusta joukkueen keskuudesta löytyy. Junioreiden sekajoukkue Golden Spirit Devils -joukkueen Antonille tulevat EM-kilpailut ovat erityiset, sillä ne ovat hänelle ensimmäiset. ”Tosi siistiä päästä vihdoin EM-matolle”, Anton kommentoi fiiliksiä. Myös HAC Jr. Eliten tytöt Tuuli ja Kaisa pitävät tulevia kisoja poikkeuksellisina: ”Joukkueen valmistautuminen on sujunut paremmin kuin koskaan ja lisäksi meillä on tänä vuonna uudet kisapuvut!”.

Urheilijat ovat lähdössä luottavaisin mielin matkaan, sillä kisavalmistelut ovat sujuneet joukkueilla odotetusti. Spirit Shakin´ Cheerleaders Blizzard -joukkueen Edit, Anni ja Essi uskovat keväisellä MM-kisamatkalla olevan suuri vaikutus joukkueessa vallitsevaan itsevarmuuteen. ”Meillä on tosi pitkä kausi takana, joten joukkueen fyysinen ja henkinen vahvuus on ehtinyt kehittyä”, tytöt tuumivat.

Suomalaisjoukkueet aikovat tänä vuonna erottua muista energisyydellään ja näyttävillä ohjelmillaan. Funky Team Blackbackz -joukkueen Aaro, Kaapo ja Ronja ovat yhtä mieltä siitä, että heidän ohjelmansa hienoin kohta on ehdottomasti keskipyramidi, jota he kuvailevat monimutkaiseksi ja näyttäväksi. Golden Spirit Angels -joukkueen naiset Jarjatu ja Sarafine taas kehuvat oman ohjelmansa vauhdikasta tanssia ja joukkueensa mahtavaa esiintymistä ja asennetta.

Tänä vuonna ohjelmien vaikeustaso on erityisen korkea.  Golden Spirit Cyrenes -tanssijoukkueen naiset Laura ja Iira kertovat heidän koreografiansa olevan vaikeampi kuin koskaan. ”Nyt me näytetään, mistä meidät on tehty”, naiset kuvailevat asennettaan. Vime kesän EM-hopeamitalisti Dream Team Dancers on toinen Suomen edustajista naisten tanssisarjaan.

Myös sekajoukkue HAC X-ray:n urheilijat kertovat ohjelmassa olevan haastavia kohtia, joista he nimeävät rewind-stuntit. ”Haastetaso on korkein siinä kohtaa ohjelmaa, mutta fiilis on mahtava, kun vaikea kohta onnistuu!”, Arttu kertoo. Toinen aikuisten sekajoukkue tamperelainen TSC Renegades on jälleen mukana EM-karkeloissa kahden vuoden tauon jälkeen.

Lauantaina Tsekeissä kilpailevat aikuisten joukkueet ja sunnuntaina lavan valtaavat juniorit, joten Suomi-huudot raikuvat Prahassa koko viikonlopun. HAC Emotion -tanssijoukkueen Martta ja Karla kertovatkin, että yhteiset esiintymiset ovat lisänneet suomifiilistä joukkueiden keskuudessa. Toista tyttöjen tanssisarjan edustajaa, turkulaista TCS Falconsia, kannustetaan siis varmasti hyvässä hengessä.

Vuoden 2016 EM -kilpailuissa Suomi ylsi mitalisijoille sekä naisten että junioreiden sarjoissa. Miten käy tänä vuonna – vaihtuuko juhannukseksi luvattu vesisade mitalisateeksi?