Uutiset > Yleinen > Junioreille kolme EM-mitalia cheerleadingin kotikilpailuista – Suomen kokonaissaalis seitsemän mitalia

Junioreille kolme EM-mitalia cheerleadingin kotikilpailuista – Suomen kokonaissaalis seitsemän mitalia

Sunnuntaina 1.7.2018 kilpailtiin cheerleadingin juniorien Euroopan mestaruuksista Helsingin jäähallissa.
Suomen juniorijoukkueet saavuttivat kolme mitalia: cheer juniorisekasarjasta Suomi ansaitsi hopean sekä pronssin, tyttöjen cheer-sarjassa hopean. Kokonaisuudessaan suomalaisjoukkueet saavuttivat kotikilpailuista seitsemän EM-mitalia.

Junioreiden sekasarjan voitto meni Norjaan selvällä piste-erolla. Arvokisojen ensikertalainen, tuusulalainen Spirit Shakin’ Cheerleaders Dust Devil esitti varman kilpailusuorituksen saavuttaen hopeaa. Joukkueen valmentajat Miranda Roms ja Laura Kokkonen tiivistävät tunnelmia hopeamitalin ratkettua. ”Tämä on ensimmäinen arvokilpailu joukkueelle ja jännitys ennen kilpailua on ollut suuri. Hopea ei missään nimessä tullut helpolla, vaan joukkue on harjoitellut kovaa ja tehnyt paljon töitä menestyksen eteen.” Ensimmäisissä EM-kilpailuissaan kilpailleet Riku Ruotsalainen ja Unna Hietanen Dust Devilistä kertoivat kilpailun jännittäneen, mutta fiilis joukkueen mitalisuorituksen jälkeen oli huikea.” Helsinkiläinen Funky Team Blackbackz täydensi suomalaismenestystä sijottuen pronssille. Valmentaja Minttu Kousa oli haastavan kauden jälkeen erittäin tyytyväinen joukkueen itsevarmuuteen. ”Eihän ole parempaa paikkaa kilpailla kuin kotikisat!”

Tyttöjen cheersarjassa voitto meni sekasarjan tapaan norjalaisille. Helsinki Athletics Cheerleaders HAC Junior Eliten vauhdikas ja energinen suoritus riitti kilpailuissa toiseen sijaan. Joukkueen urheilijat Liina Kuparinen, Eerika Jokinen ja Hilkka Heino kuvasivat tunnelmaansa mitalin jälkeen huippuhyväksi. ”Parasta tänään ja koko lajissa on joukkue! Tähtäin kesäloman jälkeen on joulukuun SM-kilpailuissa.” Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard sijottui viidenneksi.

Junioreiden cheertanssisarjassa oululainen Northern Lights Junior Dance sijottui sijalle viisi ja Helsinki Athletics Cheerleaders HAC Emotion sijalle kuusi. Kullan sekä hopean vei Venäjä ja Slovenia saavutti pronssin.

Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo tiivistää kilpailuviikonlopun tunnelmat heti kilpailun jälkeen: ”Nämä olivat fantastiset kilpailut! Suomalaisjoukkueiden menestys täytti odotukset. Koko Euroopan taso kasvaa vuosi vuodelta ja Helsingissä nähtiin kaikkien aikojen kovatasoisimmat EM-kilpailut.”

Cheer, junioriseka

1. Norja, NRC Tigers Junior Coed Elite, 440 p. 

2. Suomi, Spirit Shakin’ Cheerleaders Dust Devil, 424,5p. 

3. Suomi, Funky Team Blackbackz, 411,5 p.

Cheer, tytöt

1. Norja, Viqueens Incredible, 424 p.

2. Suomi, Helsinki Athletics Cheerleaders HAC Junior Elite, 416 p.

3. Ruotsi, Gothenburg Cheer One Bobcats, 415 p.

5. Suomi, Spirit Shakin’ Cheerleaders Blizzard, 403 p.


Tanssi, juniorit

1. Venäjä, Zvezdy, 403,5 p.

2. Venäjä, J-Nice, 388 p.

3. Slovenia, Sport and culture club Pom-Pon 2000 Junior Ladies, 378,5 p.

5. Northern Lights Junior Dance Team, 371 p.

6. Helsinki Athletics Cheerleaders HAC Emotion, 357,5 p.

Kokonaisuudessaan suomalaisjoukkueet saavuttivat kotikilpailuista seitsemän EM-mitalia mikä on yhtä paljon kuin viime vuonna. Lauantaina 30.7 kilpailtiin aikuisten mestaruuksista. Funky Team Gorillaz voitti EM-kultaa sekajoukkuesarjassa. Funky Team Wild Flyers sijottui naisten cheersarjassa hopealle ja Helsinki Athletics Cheerleaders HAC Elite pronssille. Tanssisarjassa Golden Spirit Cyrenes sijottui pronssille.