Uutiset > Yleinen > SCL:n maajoukkuerinkileiritys uudistuu

SCL:n maajoukkuerinkileiritys uudistuu

Vuoden 2019 maajoukkuerinkileiritystä muutetaan osana SCL:n huippu-urheilustrategiatyötä. Suurin muutos koskee leirin muuttamista joukkueleireistä yksilöleireihin sekä leirityksien järjestäminen myös sekajoukkueille. Leireillä valmennus painottuu yksilötaitojen kehittämiseen ja tähtää vahvasti siihen, että leireille osallistuvat urheilijat voivat ja haluavat nousta tulevaisuudessa maajoukkueisiin. Paikat kaikkiin leiritysryhmiin jaetaan avoimen haun kautta. Valinnat tekee liiton lajikoordinaattori yhdessä maajoukkue- ja leirivalmentajien kanssa.

Cheermaajoukkuerinkileirin painopisteenä on erityisesti akrobaattisten taitojen kehittäminen, mutta urheilijoiden on hyvä omata myös levelien 5 ja 6 stunttitaidot. Tärkeä valintakriteeri on myös urheilijan oma tahtotila olla mukana lähivuosien maajoukkueprojekteissa, sekä tahto kehittää omia taitoja ja ominaisuuksia maajoukkuevaatimusten tasolle. Edustuspaikkoja ei ole sidottu joukkueisiin tai kilpailutuloksiin.

 

Cheermaajoukkuerinkileirit:

Leiriajankohdat:

  • 26.-27.1.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)
  • 24.-25.8.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)

 

Leirille valitaan urheilijoita seuraavissa kategorioissa (oikeudet muutoksiin pidetään):

  • Naiset cheer 32 hlöä                              Ikäluokat: 04 syntyneet ja vanhemmat
  • Tytöt cheer 32 hlöä                                Ikäluokat: 06-04 syntyneet
  • Seka jr. cheer 15 hlöä                            Ikäluokat: 06-04 syntyneet
  • Seka sr. cheer 16 hlöä                           Ikäluokat: 04 syntyneet ja vanhemmat

 

Leireillä teemoina on akrobatiataidot ja stunttitekniikat. Kevään leirille on kiinnitetty telinevoimisteluvalmentaja Ruotsista ja syksyn leirille on tarkoitus kiinnittää ulkomainen stunttitekniikan osaajan. Muuten osaamista halutaan tuoda leirille kotimaan valmentajista samalla kehittäen heidän omaa osaamistaan.

 

Naisten cheermaajoukkueen valmentajat ovat mukana leirityksen suunnittelussa ja läsnä osan leiristä. Ensimmäisellä leirillä kehitetään, yhteistyössä Vierumäen kanssa, lajin fyysisiä testejä, joiden pohjalta voidaan ohjata lajin harrastajien fyysistä harjoittelua. Tavoitteena on luoda seuravalmentajille työkalut, joilla he voivat motivoida ja ohjata harrastajien voiman kotiharjoitteluun. Leirityksessä hyödynnetään myös painonnostovalmentajan osaamista nostamiseen ja sen vaatimaan harjoitteluun.

 

Haku cheermaajoukkuerinkileirille tapahtuu hakulomakkeen kautta to 6.12. mennessä. Liitto voi pyytää seuroilta suositusta heidän leirille hakevista urheilijoista sekä videoita urheilijan suorituksista. Leiritykseen valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään torstaina 20.12. mennessä. Leiripaikkaan sitoudutaan hakuvaiheessa ja sitoutuminen koskee molempia leirejä.

Cheermaajoukkuerinkileirin ilmoittatumislomake

 

Tanssimaajoukkuerinkileirit

Leiriajankohdat:

  • 2.-3.3.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)
  • 31.8.-1.9.2019, Vierumäki (80e/osallistuja/leiri sis. valmennus, majoitus ja täysihoito)

 

Leirille valitaan urheilijoita seuraavasti (oikeudet muutoksiin pidetään):

  • Naiset cheer 36 hlöä      
  • Tytöt cheer 36 hlöä

 

Tanssimaajoukkuerinkileirin tasovaatimukset julkaistaan myöhemmin samoin kuin leirien painotukset.

SCL tukee taloudellisesti maajoukkuerinkileirejä.

 

Tiedustelut

Jani Järvelin

puh. +358 (0)50 501 7159

email: jani.jarvelin@scl.fi