Uutiset > Yleinen > Suomelle pronssia cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuista

Suomelle pronssia cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuista

Cheerleadingin MM-kilpailut käynnistyivät keskiviikkona Floridassa junioreiden sarjoilla. Suomi aloitti kilpailu-urakkansa upeilla suorituksilla ja MM-mitalilla, kun Suomen junioreiden sekajoukkue uusi viime vuotisen MM-pronssinsa.

Pronssimitali ei kuitenkaan tullut joukkueelle  helposti: kilpailusuoritus keskeytettiin musiikkiongelmien takia ja joukkue sai aloittaa hetken kuluttua suorituksen kokonaan alusta.

”Superhyvä fiilis. Yleisö oli hyvin mukana, oli ihanaa olla täällä. Vaikka ohjelman joutui tekemään toisen kerran niin lannistumista ei ollut vaan kaikki oli heti mukana,” joukkueen kapteeni Pinja Vuorimaa kommentoi heti suorituksen jälkeen.

Junioreiden sekajoukkueiden sarjan voitti USA ja hopealle sijoittui Norja.

Junioreiden sekamaajoukkue Spirit Shakin’ Dust Devil

Suomen tyttöjen cheermaajoukkue sijoittui omassa sarjassaan viidenneksi. Kilpailu oli tiukka ja tulokset pohjoismaalaisittain historiallisia. Sarjaa vuosia hallinnut USA jäi pronssille kun MM-kultaa nappasi Ruotsi ja hopealle sijoittui Norja.

Tyttöjen cheermaajoukkue Golden Spirit Whitelighters

Kovatasoisessa junioreiden tanssisarjassa Suomi sijoittui viime vuotiseen tapaan kahdeksanneksi. Sarjaan osallistui yhteensä 12 maata. Maailmanmestaruuden vei Japani, hopealle sijoittui USA ja pronssin nappasi Meksiko.

Junioireiden tanssijoukkue Northern Lights Junior Dance

Suomeen kansainvälisen lajiliiton Vuoden valmentaja – tunnustus

MM-kilpailujen ensimmäisenä päivänä kansainvälinen lajiliitto ICU jakoi myös vuosittaisia tunnustuksia ansioituneille maille ja valmentajille.

Vuoden valmentaja – palkinto myönnettiin viime vuonna historialliseen MM-kultaan Suomen naisten maajoukkueen valmentaneelle Maria Wahlroosille.

”Tuntuu tietysti hyvältä, että kansainvälinen lajiliitto myöntää tällaisen tunnustuksen. Tämä palkinto kuuluu kaikille jotka ovat olleet valmentamassa tätä joukkuetta kanssani näiden vuosien ajan”, Maria Wahlroos tähdentää.

Samassa yhteydessä Suomi vastaanotti myös kansainvälisen lajiliiton Läpimurto-palkinnon, joka niin ikään myönnettiin tunnustuksena viime vuonna saavutetusta MM-kullasta. Suomen naisten maajoukkue puolustaa MM-kultaa torstaina alkavissa aikuisten semifinaaleissa.

Tulokset: 

Cheer, junioriseka:
1. USA 86.38 p.
2. Norja 73.13 p.
3. Suomi 71.44 p.

Cheer, tytöt:
1. Ruotsi 87.44 p.
2. Norja 85.06 p.
3. USA 84.31 p.
5. Suomi 77.88 p

Tanssi, juniorit:
1. Japani 87.29 p.
2. USA 86.57 p.
3. Meksiko 78.07 p.
8. Suomi 71.29 p.