Uutiset > Yleinen > Suomelle pronssia cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuista

Suomelle pronssia cheerleadingin junioreiden maailmanmestaruuskilpailuista

Cheerleadingin MM-kilpailut käynnistyivät keskiviikkona Floridassa junioreiden sarjoilla.

Suomi aloitti kilpailu-urakkansa upeilla suorituksilla ja MM-mitalilla, kun Suomen junioreiden sekajoukkue uusi viime vuotisen MM-pronssinsa.


Pronssimitali ei kuitenkaan tullut joukkueelle helposti: kilpailusuoritus keskeytettiin musiikkiongelmien takia ja joukkue sai aloittaa hetken kuluttua suorituksen kokonaan alusta.
”Superhyvä fiilis. Yleisö oli hyvin mukana, oli ihanaa olla täällä. Vaikka ohjelman joutui tekemään toisen kerran niin lannistumista ei ollut vaan kaikki oli heti mukana,” joukkueen kapteeni Pinja Vuorimaa kommentoi heti suorituksen jälkeen.
Junioreiden sekajoukkueiden sarjan voitti USA ja hopealle sijoittui Norja.
Suomen tyttöjen cheermaajoukkue sijoittui omassa sarjassaan viidenneksi. Kilpailu oli tiukka ja tulokset pohjoismaalaisittain historiallisia. Sarjaa vuosia hallinnut USA jäi pronssille kun MM-kultaa nappasi Ruotsi ja hopealle sijoittui Norja.
Kovatasoisessa junioreiden tanssisarjassa Suomi sijoittui viime vuotiseen tapaan kahdeksanneksi. Sarjaan osallistui yhteensä 12 maata. Maailmanmestaruuden vei Japani, hopealle sijoittui USA ja pronssin nappasi Meksiko.

Suomeen kansainvälisen lajiliiton Vuoden valmentaja – tunnustus

MM-kilpailujen ensimmäisenä päivänä kansainvälinen lajiliitto ICU jakoi myös vuosittaisia tunnustuksia ansioituneille maille ja valmentajille.
Vuoden valmentaja – palkinto myönnettiin viime vuonna historialliseen MM-kultaan Suomen naisten maajoukkueen valmentaneelle Maria Wahlroosille.
”Tuntuu tietysti hyvältä, että kansainvälinen lajiliitto myöntää tällaisen tunnustuksen. Tämä palkinto kuuluu kaikille jotka ovat olleet valmentamassa tätä joukkuetta kanssani näiden vuosien ajan”, Maria Wahlroos tähdentää.

Tulokset:

Cheer, junioriseka: Cheer, tytöt: Tanssi, juniorit:
1. USA 86.38 p. 1. Ruotsi 87.44 p. 1. Japani 87.29 p.
2. Norja 73.13 p. 2. Norja 85.06 p. 2. USA 86.57 p.
3. Suomi 71.44 p. 3. USA 84.31 p. 3. Meksiko 78.07 p.
5. Suomi 77.88 p 8. Suomi 71.29 p.

Maajoukkueiden joukkueenjohtaja:
Niklas Hagel
niklas.hagel(a)scl.fi

Suomen Cheerleadingliitto on vuonna 1995 perustettu valtakunnallinen lajiliitto, joka valvoo kaikkien lajin harrastajien ja lajin parissa toimivien etuja. Yhdistyksen tarkoituksena on cheerleadingtoiminnan edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikunta-toiminnan harjoittaminen sekä toimiminen lajin harrastajien valtakunnallisena yhdyselimenä. Cheerleadingin harrastajien määrä Suomessa on noussut vuosi vuodelta ja tasainen kasvu jatkuu edelleen.