Uutiset > Yleinen > Pitkäaikaiset mestarit hallitsivat – cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettin Helsingissä

Pitkäaikaiset mestarit hallitsivat – cheerleadingin Suomen mestaruudet jaettin Helsingissä

Pitkäaikaiset mestarit hallitsivat jälleen aikuisten sarjoja cheerleadingin SM-kilpailuissa Helsingissä. Sekajoukkueiden cheersarjassa helsinkiläinen Funky Team Gorillaz saavutti jo 20. perättäisen suomenmestaruutensa. Naisten tanssisarjassa tamperelainen Dream Team Dancers voitti seitsemännen perättäisen SM-kullan ja naisten cheersarjassa helsinkiläinen HAC Elite saavutti kuudennen kerran perättäin suomenmestaruuden.

Helsingin jäähallilla kilpailtiin tänään cheerleadingin suomenmestaruuksista kuudessa eri sarjassa, kolmessa aikuisten sarjassa ja kolmessa junioreiden sarjassa. Yhteensä päivän nähtiin 48 joukkuetta 18 eri seurasta ympäri Suomen. Osallistujia kilpailussa oli yhteensä yli 1400 ja Helsingin jäähalli oli lähes loppuunmyyty.

”Suomalainen cheerleading kasvaa ja kehittyy laajasti ympäri Suomen ja se näkyy SM-kilpailuissa siinä, että vaikka tänäkin vuonna ennakkosuosikit veivät ne kaikkein kirkkaimmat mitalit, niin kärkikolmikoissa nähtiin jälleen myös uusia tulokkaita”, Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo.

Naisten cheersarjassa mestaruus ratkesi jo kuudennen kerran perättäin helsinkiläiselle HAC Elitelle, joka voitti sarjan vauhdikkaalla ja virheettömällä suorituksellaan. Hopealle sijoittui helsinkiläinen Funky Team Wild Flyers ja pronssia saavutti Jaguars Spirit Athletes Venus Jyväskylästä.

Sekajoukkueiden cheersarjassa vuosia hallinnut Funky Team Gorillaz uusi mestaruutensa 20. kerran. Sarjassa toiseksi sijoittui ensimmäistä kertaa SM-kilpailuissa mukana ollut Unity Cheer Dynasty Turusta. Pronssille ylsi viime vuoden tapaan Golden Spirit Phoenix Helsingistä.

Naisten tanssisarjassa Suomen mestaruuden vei tamperelainen Dream Team Dancers. Mestaruus on tamperelaisten seitsemäs perättäinen. Toiseksi sijoittui oululainen Northern Lights Cheerleading, Ladies Dance Team ja kolmannen sijan saavutti Golden Spirit Cyrenes Helsingistä.

Junioreiden sarjoissa suomenmestaruudet ratkesivat niin ikään jo viime vuonna SM-kultaa voittaneille joukkueille. Tyttöjen cheersarjassa voiton vei helsinkiläinen Golden Spirit Whitelighters, junioreiden sekajoukkueiden sarjassa SM-kultaa voitti Spirit Shakin Dust Devil Tuusulasta ja junioreiden tanssisarjassa voiton vei Northern Lights jr. Dance Team Oulusta.

Kaikista sarjoista jaetaan menestyksen perusteella kaksi edustuspaikkaa ensi kesän EM-kilpailuihin Veronaan, Italiaan. Junioreiden sarjoista ja aikuisten sekajoukkueiden sarjasta jaossa on myös yksi edustuspaikka keväällä Yhdysvalloissa järjestettäviin MM-kisoihin.

Tulokset kokonaisuudessaan nähtävillä tästä.

Cheer, naiset
1. Helsinki Athletics Cheeleaders, HAC Elite 608p., Helsinki
2. Funky Team, Wild Flyers, 565,5p., Helsinki
3. Jaguars Spirit Athletes, Venus, 534,5p., Jyväskylä

Cheer, seka aikuiset
1. Funky Team, Gorillaz, 584,5p., Helsinki
2. Unity Cheer, Dynasty, 473p., Turku
3. Golden Spirit, Phoenix, 466,5p., Helsinki

Cheertanssi, aikuiset
1. Dream Team Cheerleaders, Dancers, 582,5p., Tampere
2. Northern Lights Cheerleading, Ladies Dance Team, 555,5p., Oulu
3. Golden Spirit, Cyrenes, 549p., Helsinki

Cheer, juniorit
1. Golden Spirit, Whitelighters, 559,5p., Helsinki
2. Helsinki Athletics Cheeleaders, HAC Junior Elite, 552,5p., Helsinki
3. FunShine Cheerleaders, Brilliance, 544,5p., Porvoo

Cheer, seka juniorit
1. Spirit Shakin’ Cheerleaders, Dust Devil, 519,0p., Tuusula
2. Funky Team, Blackbackz 518,5p., Helsinki
3. Golden Spirit, Devils, 459,0p., Helsinki

Cheertanssi, juniorit
1. Northern Lights Cheerleading, Junior Dance Team, 568,5p., Oulu
2. Turun Cheerleadingseura Smash, Falcons, 543,0p.,Turku
3. Funky Cheer Team Espoo, Funky Dance Espoo Juniors, 515,5p., Espoo