Uutiset > Yleinen > Urheilugaala 2019: Naisten maailmanmestaruus neljänneksi sykähdyttävin urheiluhetki

Urheilugaala 2019: Naisten maailmanmestaruus neljänneksi sykähdyttävin urheiluhetki

Urheilugaalassa torstaina 16.1.2020 palkittiin vuoden 2019 menestyneimmät tekijät urheilun saralla. Urheilugaalan tavoitteena on nostaa urheilun ja liikunnan arvostusta yhteiskunnassa. Cheerleading oli  vahvasti edustettuna gaalassa, kun sekä vuoden valmentajaksi, vuoden joukkueeksi ja vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi oli ehdokas cheerleadingin parista.

Suomen Cheerleadingliittoa Urheilugaalassa edustivat puheenjohtaja Riikka Taivassalo, varapuheenjohtaja Virpi Huuskonen, toiminnanjohtaja Heidi Borg, naisten cheermaajoukkueen valmentajat Maria Wahlroos, Hanna Salo ja Krista Allinen sekä vuoden 2019 naisten maajoukkueen kapteenit Rosanna Toivonen, Emmi Reenkola ja Anni Lukkari.

Vuoden valmentajaksi ehdolla ollut naisten maajoukkueen päävalmentaja Maria Wahlroos sijoittui Urheilutoimittajain liiton äänestyksessä viidenneksi. 32-vuotias helsinkiläisvalmentaja on palkittu tänä vuonna erilaisin tunnustuksin: kansainvälinen lajiliitto International Cheer Union valitsi Marian vuoden valmentajaksi, ja Helsingin kaupunki palkitsi hänet vuoden helsinkiläisenä valmentajana. Wahlroos valittiin Varsity Nordicin toimesta vuoden suomalaisvalmentajaksi, ja samalla hänet nimitettiin historian ensimmäisenä Varsity Nordic Hall of Fameen. Maria Wahlroos on valmentajaurallaan saavuttanut 9 Suomenmestaruutta, 4 Euroopanmestaruutta, sekä Suomen naisten historialliset kaksi peräkkäistä Maailmanmestaruutta.

Vuoden joukkueeksi ehdolla ollut naisten cheermaajoukkue sijoittui äänestyksessä neljännelle sijalle. Vuonna 2019 liittojohtoinen maajoukkue osallistui MM-kilpailuihin neljännen kerran kotiuttaen toisen peräkkäisen Maailmanmestaruuden Suomeen.

Cheerleading oli myös toistamiseen ehdolla Vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi naisten cheermaajoukkueen Maailmanmestaruuden myötä. ”Let’s Go Suomi”- naisten 2. MM-kulta sijoittui neljännelle sijalle kymmenen parhaan hetken joukosta. Yleisö valitsi vuoden sykähdyttävimmän urheiluhetken äänestämällä suosikkiaan nettiäänestyksen kautta ensin 25 ehdokkaan ja sitten 10 ehdokkaan joukosta.