Uutiset > Yleinen > Olympiakomitean tiedote: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

Olympiakomitean tiedote: Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun

Olympiakomitea noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia ohjeistaessaan lajiliittoja kilpailu- ja leiritapahtumien järjestelyjen ja urheilijoiden liikkumisen suhteen koronavirus covid-19 -epidemiatilanteessa. Toistaiseksi Suomi on epidemian rajausvaiheessa. Covid-19 tartuntariski Suomessa on pieni eikä ihmisten maahantuloa tai kokoontumista urheilutapahtumiin rajoiteta.

Olympiakomitea tekee tiivistä yhteistyötä Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa koronavirustilanteen seurannassa. Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti ja kansainväliset tutkimusryhmät tuottavat viruksesta päivittäin uutta tietoa. Siksi lähitulevaisuuden tilannetta, saati vaikutusta Tokion Olympialaisiin tai muihin suuriin urheilutapahtumiin on mahdotonta ennustaa. Olympiakomitea seuraa tilannetta ja päivittää ajantasaista tietoa koronavirusepidemian vaikutuksista Internet-sivuillaan.

 

Olympiakomitean tiedote 11.3.2020