Uutiset > Uutiset > Urheiluoppilaitoksiin hakeville päivitetyt ohjeet

Urheiluoppilaitoksiin hakeville päivitetyt ohjeet

Lajimme urheiluoppilaitoksiin hakevien  pisteytys tapahtuu SCL:n kautta. Pisteytys pohjautuu Olympiakomitean  lajiliittopisteytysperiaatteisiin (0-5 pistettä). Pisteyttämisen tueksi hakijat ovat vuosien ajan toimittaneet liittoon lajitaitovideoita. Vallitsevan koronavirustilanteen takia käytäntöä on kuitenkin muutettu vuonna 2020 (23.3.2020 alkaen). Apua arviointiin saadaan nyt urheilijoiden omilta valmentajilta.

Lomakkeella (omat linkit tanssille ja cheerille) tehty hakijan henkilökohtaisten valmentajien (väh. kahden valmentajan) lausunnot tulee lähettää ti 1.4.2020 mennessä. Lausuntoja verrataan keskenään ja tarvittaessa tuloksille lasketaan keskiarvoja. Mikäli Suomen Cheerleadingliitto saa urheiluoppilaitokselta pisteytyspyynnön urheilijasta, joka ei ole toimittanut lausuntoja aikataulussa, saa urheilija lajiliitolta 0-1 pistettä. Jo lähetettyjä lajitaitovideoita ei voida yhdenvertaisuuden toteutumiseksi käyttää pisteytyksessä. Kansainvälisen poikkeustilan takia liikuntapaikat on suljettu ja kaikilla ei täten ole ollut eikä tule olemaan mahdollista kuvata videoita, jonka takia niiden käyttöä pisteytyksessä ei voida hyödyntää.

 

VALMENTAJIEN VASTUU

Lausunnon antaja, eli valmentaja, arvioi urheilijaa parhaan kykynsä mukaisesti annettujen ohjeiden puitteissa, rehellisesti, ajankohtaisesti sekä vertailukelpoisesti oman joukkueen sekä kootun maajoukkueen tasoon nähden. 

 

VASTAUSLOMAKKEET PISTEYTYSTÄ VARTEN (VALMENTAJAT)

–> pyydä salasana lomakkeelle: nita.rikstrom@scl.fi

 

Kevään 2020 hakuun liittyvät aikataulut

  • Hakuaika toisen asteen koulutukseen alkaa 18.2.
  • Hakulomake urheiluoppilaitokseen toimitetaan viimeistään 10.3.2020 15:00 mennessä
  • SCL:n uusi ohjeistus valmentajien lausunnoista jäsenseuroille ja viestintäkanaviin 23.3.2020
  • Urheilijoiden valmentajien lausunnot lomakkeen kautta lajiliitolle 1.4.2020 mennessä
  • Lajiliittojen pisteytykset takaisin oppilaitoksille 17.4.2020